Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: PKK mağaralarında ABD silahları bulduk

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre’deki Türk kitle örgütlerinin yöneticileri ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: PKK mağaralarında ABD silahları bulduk

Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'nin başkenti Bern'de, büyükelçilik tarafından düzenlenen STK toplantısında Türk dernek temsilcileri ile buluştu.

Çavuşoğlu dernek temsilcilerinin sıkıntılarına, sorularına ve görüşlerine yanıt verdi.

Katılımcılar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Bern'i temsilen Başkan Yardımcısı Kemal Albayrak ve ADD Bern üyesi Can Burak Naz da vardı.

‘KOMŞULARLA SIFIR SORUN’

Aynı zamanda TGB Köln Başkanı olan Can Burak Naz da Çavuşoğlu’na sorular yöneltti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sadabad Paktı ve Balkan Antantı ile Afganistan'dan Yugoslavya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada yaratmış olduğu barış dönemini örnek gösteren Naz bugün ülkemizin ve komşularımızın yaşadığı sorunlara karşılık Atatürk'ün yolunu takip etmenin imkanlarını sordu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Naz’ın sorusuna, "Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihan'da Sulh' " prensibini örnek alarak 'Komşular ile sıfır sorun' politikasını savunup hedef olarak koydukları yanıtını verdi.

‘SURİYE VE YUNANİSTAN DIŞINDA HİÇBİR ÜLKE İLE SORUNUMUZ YOK’

Suriye dışında bütün devletler ile dostane ilişkiler kurulduğunu belirten Çavuşoğlu, Suriye ile yaşanan problemin de Suriye’deki karışıklıklardan kaynaklandığını belirtti. Afganistan-Pakistan-Türkiye masasını kurduklarını ve bu şekilde hem bu ülkeler arasında diyalog ticaret ve barışçıl diploması hedeflediklerini ve aynı şekilde Balkanlar’da Bosna Hersek, Sırbistan Kosova gibi ülkeler ile de çok dostane ilişkiler sürdürdüklerini ifade eden Çavuşoğlu, Yunanistan ile Ege sorunu dışında çok iyi ilişkilere sahip olunduğunu kaydetti.

FETÖ İLE MÜCADELE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Komşu ülkelerimizin ve bölgemizin barışı bizim barışımızdır. Türki devletler, kardeş Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ile de çok iyi ilişkilerimiz var ve bu ülkelere tıpkı diğer ülkelere de olduğu gibi FETÖ'ye karşı mücadelede aktif destek veriyoruz” dedi.

PERİNÇEK ZAFERİ İLE ELİMİZ GÜÇLENDİ

Naz'ın ikinci sorusu, Ermeni Soykırım yalanına karşı Perinçek-İsviçre davasında Türkiye'nin tarihi zaferinin hükümet tarafından nasıl değerlendirildiği oldu.

‘Perinçek davası’ sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin elinin ciddî anlamda güçlendiğini belirten Çavuşoğlu, hükümetin tarihi zafer sonrasında İsviçre, Fransa gibi ülkelerin inkar yasalarını kaldırmaya yönelik diplomatik adımlar atıp harekete geçtiğini belirtti.

ALMAN MECLİSİ’NİN KARARININ HUKUKEN DEĞERİ YOK

Almanya'nın da aynı şekilde soykırımın hukukî bir terim olduğunu itiraf ettiğini ve Meclis oylamasının hukuken hiç bir değerinin olmadığını kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu soykırım yalanına karşı dünya çapında inkar yasalarına karşı harekete geçileceğini söyledi.

‘KIBRIS TÜRKLERİNİN DAİMA YANINDAYIZ’

Çavuoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin geleceğine yönelik soruya ise, "Türkiye Kıbrıs tezini kaybetmemiştir ve asla vazgeçmeyecektir. Kıbrıs sorununda bütün dünyadan iki adım öndeyiz. Kıbrıs Türklerinin her daim arkasında ve yanındayız" şeklinde yanıt verdi.

MAĞARALARDA ABD SİLAHI BULDUK

Çavuşoğlu, terör örgütleri ve terör sorununa da değindi, "Türkiye Cumhuriyeti FETÖ, PKK/PYD/YPG, IŞİD arasında ayrım gözetmeksizin teröre karşı sonuna kadar mücadeleye devam edecektir. PKK'ya karşı operasyonlar süresince mağaralarda ABD silahları bulduk. ABD ve AB ülkelerinin bu terör örgütlere destek vermeye devam etmesi durumunda kendilerini teröre açık destekçi olarak ilan etmekten çekinmeyiz." dedi.

Toplantı dernek temsilcilerinin kahvaltı büfesinde sohbetleri ve toplu fotoğraf ile son buldu.

Can Burak Naz/Bern

ulusalkanal.com.tr

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu