Türk-İş kadın işçiler için seminer düzenledi

Türk-İş Konfederasyonu, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde kadın işçilere bir seminer verdi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in de katıldığı programda, kadının çalışma hayatındaki yeri ve örgütlülüğe dikkat çekildi.

Türk-İş kadın işçiler için seminer düzenledi

Türk-İş Konfederasyonu, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde kadın işçilere bir seminer verdi.

Seminerde kadının emeğine vurgu yapıldı, daha fazla çalışma hayatında yer alması gerektiği belirtildi.

Türk-İş, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir seminer düzenledi. Konfederasyona bağlı sendikalara üye işçi kadınların katıldığı seminerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da yer aldı.

Vedat Bilgin, kadınların Cumhuriyet kazanımlarıyla elde ettiği hakların önemine işaret etti. Bakan, kadınların daha fazla çalışma hayatında olması gerektiğini belirtti.

- Cumhuriyet büyük başarılara imza attı. Bu modernleşme sürecinin birinci boyutu kadınının toplumsal hayatta merkeze doğru ilerlemesi. İş gücünde kadın artıyor.

Meclis’teki siyasi partilere örgütlenme konusunda görev düştüğünü ifade eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da, “İşçi İttifakı kurulsun” dedi.

- İşçi ittifakı, kadın ittifakı, engelli ittifakı kursunlar. Millet İttifakı, Cumhur İttifakı deniliyor. İşçi İttifakı lazım bu ülkede.

güvenlik meclis millet ittifakı türkiş mücadele işçi vedat bilgin Kadına Şiddetle Mücadele Günü seminer kadın işçiler çalışma bakanı vedat bilgin