Öğrencisiz üniversite

Sanıksız mahkeme, seyircisiz futbol maçı, öğrencisiz üniversite! İstanbul Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı açıldı. Açılışta öğrenci yoktu. Törene, Rektör Yunus Söylet'in konuşması damga vurdu.

Öğrencisiz üniversite

İstanbul Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı, Fen Fakültesi'nde yapılan törenle açıldı.

Açılış AKP döneminde rastalanan ilginç manzaralara ev sahipliği yaptı. Törende Rektör Profesör Doktor Yunus Söylet, akademisyenler ve konuklar vardı. Törene öğrenci konseyi başkanı da katıldı.

Ancak salonda kendinden başka öğrenci yoktu.

Öğrenciler sabah saatlerinde törene katılmak için okulun önündeydi. Ancak hiçbiri içeri alınmadı. Onlar da direniş şehidi Ali İsmail'in maskeleriyle yönetimi protesto etti.

Törene damga vuran sözler ise Rektör Yunus Söylet'ten geldi. Yönet, akademisyenlere seslendi, lobicilik yapmalarını öğütledi.

“Hepiniz fakülteleriniz için lütfen ilişkilerinizi kullanın. Lobicilik ayıp değil, demokrasinin gereğinidir. Kim daha çok yakın durursa, kim lobicilik yaparsa ağlayan çocuğa meme verirler. Bunu sakın unutmayın”

Yönet, derslerin de fazla uzatılmamasını, 15-20 dakikada bitirilmesini istedi.

“karşınızda artık 40 dakika derse dayanacak öğrenciler yok. slaytlarını biraz eksiltin. verdiğiniz teorik bilgileri biraz eksiltin arkadaşlar. o çocukların, hepiniz farkındasınız 15-20 dakikadan sonra dikkatleri başka yöne gidiyor”

ulusalkanal.com.tr