F tipi eski TÜBİTAK uzmanları noel tatilinde de Türkiye’ye gelmedi

Sahte rapor hazırlayarak Balyoz davasında komutanların mahkum edilmesine neden olan F tipi eski TÜBİTAK uzmanları noel tatilinde de Türkiye’ye gelmedi. Mahkeme, "yurt dışında çalışıyoruz" diyen sanıklar için gelebilmesi için duruşmayı ABD’deki Noel tatiline denk getirmişti.

F tipi eski TÜBİTAK uzmanları noel tatilinde de Türkiye’ye gelmedi

Balyoz davasında sahte bilirkişi raporları hazırladıktan sonra yurt dışına kaçan F tipi TÜBİTAK uzmanları Noel tatilinde de Türkiye’ye gelmedi.

Amerika’da çalıştıkları için duruşmalara gelemediklerini söyleyen Tahsin Türköz, Erdem Alparslan ve Hayrettin Bahşi; Türkiye’ye gelebilmeleri için ABD’deki Noel tatiline denk getirilen duruşmaya da katılmadı.

Mahkemenin "çalıştığınız ülkedeki Noel tatilinde gelip ifade verin talebini geri çeviren sanıklar, sadece 1 gün tatilleri olduğunu" öne sürdü.

Sanıklar yurda dönerek duruşmaya katılmazken, haklarındaki yakalama kararlarının kaldırılmasını istedi, ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi. Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ile Albay Yüksel Gamsız ve Osman Fevzi Güneş’in şikayetçi olarak davaya katılma taleplerini kabul edildi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr