Turizmde yeni sezona 132 kriter

Normalleşmeyle birlikte turizm sektöründe de kritik adımlar hayata geçirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni sezon için konaklama ve yeme-içme tesislerini 132 kriterde değerlendirecek. Kriterler arasında sauna, hamam, buhar banyosunun kullanım süresinin en çok 30 dakika ile sınırlandırılması bulunuyor.

Turizmde yeni sezona 132 kriter

Turizmde uygulanacak olan Kovid-19 düzenlemesinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Normalleşme adımları tek tek hayata geçiriliyor. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte ekonominin canlanabilmesi için gözler turizm sektöründe. Kültür ve Turizm Bakanlığı “Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu” programı kapsamında değerlendirme formu hazırladı.

Konaklama ve yeme içme tesislerinin sertifikayı alabilmesi için uygulaması gereken 132 kriter belirlendi. Form ile salgın boyunca uygulanacak koronavirüs ve hijyen uygulamaları değerlendirilecek.

Bu kriterler arasında sauna, hamam, buhar banyosu gibi alanların kullanım süresinin en çok 30 dakika ile sınırlandırılması bulunuyor. Bu alanlar, kullanımın ardından en az 15 dakika temizlenecek.

Spor salonlarına giriş çıkış saatleri ile kişi sayısı da sınırlandırılacak. Salona giren kişilerin kayıt altına alınması sağlanacak. Hamam ve spor salonu duşlarında kullanılan kese, sabun, duş jeli, şampuan ise tek kullanımlık olacak.

Yeni turizm sezonunda çalışanlara yönelik sıkı tedbirler de olacak. Mutfaklarda çalışan personellerin takı, taşlı alyans veya herhangi bir aksesuar taşıyamayacak.

Kriterlere göre çalışanların işe giriş ve çıkışlarında vücut ısısı ölçümleri termal sensörle yapılacak. Oda kartı veya anahtarı, havlu kartı, kalem, resepsiyon zili gibi ekipmanlar, kullanım tekrarında dezenfekte edilecek.

Odalarda da tek kullanımlık malzemelerin kullanılmasına dikkat edilecek. Havalandırma filtrelerinin düzenli olarak değiştirilip değiştirilmediği kriteri de formda yer aldı.

ulusal.com.tr

turizm