Tunç Soyer: ''Kılıçdaroğlu aday olmalı''

CHP'deki Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dahil oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak öneren Soyer, kendisinin ise adaylık düşünmediğini öne sürdü.

Tunç Soyer: ''Kılıçdaroğlu aday olmalı''

Millet İttifakı'nın bileşenlerinden CHP’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları devam ediyor. Tartışmalara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. "Aday Kılıçdaroğlu olmalı" dedi.

CHP'de kapalı toplantılarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı dillendiriliyor. Bununla birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da ismi aday olarak gündeme getiriliyor.

Kılıçdaroğlu ve Ankara ve İstanbul belediye başkanları üzerinden tartışmalar sürerken bir değerlendirme de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

Soyer, ''Cumhurbaşkanlığı için benim adım geçmesin. Ben, büyükşehir belediye başkanlığından memnunum. Belediye başkanlığını görevini çok severek yapıyorum. İzmir'de yapmak istediğim çok şey var. Yerel siyasete ve onun gücüne çok inanıyorum. Merkezde siyaset yapmayı hiç düşünmedim. "Belediye başkanı olmak için doğmuşum" diyecek kadar işimi çok seviyorum.'' dedi.

Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun aday olmasının Millet İttifakı'nı da rahatlatacağını savundu.

chp millet ittifakı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer