Liderlerin Köşk temasları sürüyor

AKP Köşk adayını açıklama tarihini Haziran ayına ertelerken muhalefetin aday belirleme çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli "çatı aday" formülü kapsamında son olarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Perşembe günü MÜSİAD ve TUSKON'la görüşecek.

Liderlerin Köşk temasları sürüyor

Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili aday belirleme sürecinde muhalefetin temasları sürüyor. "Çatı aday" formülüne uygun aday arayışını sürdüren MHP lideri Devlet Bahçeli son olarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti.

Ankara'da dikkat çeken ziyarette çatı aday konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Bahçeli'nin daha önce görüştüğü 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, çatı aday temasları kapsamında Cemil Çiçek'le görüşme tavsiyesinde bulunmuştu.

Yine Demirel'in Bahçeli'ye aday olarak iki ismi önerdiği; bu iki ismin de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek olduğu ileri sürülmüştü.

Ana Muhalefet CHP de isim önerileri almaya ve çeşitli düzeylerde temaslara devam ediyor. Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00'de İzmir'de belediye başkanları ile biraraya gelecek. Kılıçdaroğlu burada belediye başkanlarından Köşk adayı konusunda isim önerilerini toplayacak.

Kılıçdaroğlu 29 Mayıs Perşembe günü ise İstanbul'da iş çevreleriyle buluşacak. Kılıçdaroğlu AKP'ye yakın duran MÜSİAD'ın yanı sıra Gülen Örgütü'ne yakınlığıyla bilinen TUSKON'u da ziyaret edecek, "Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı" sorusuna yanıt isteyecek.

ulusalkanal.com.tr