''ABD’yle iş tutmak için Washington’a gitmek gerekmiyor''

Hükümet, HDP'yi uyardı, "Çözümün adresi Amerika değil, Türkiye" dedi. Açıklama HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Amerika ziyareti sırasında Başbakan'ın kendisine mesaj gönderdiğini aktaran Demirtaş, mesaj üzerine ziyareti yarıda kesip Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

''ABD’yle iş tutmak için Washington’a gitmek gerekmiyor''

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye-Amerika ilişkilerinin açılım sürecine yansımalarıyla ilgili önemli bir bilgi verdi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Demirtaş, Amerika gezisi sırasında Başbakan'ın kendisine mesaj gönderdiğini ve bunun üzerine gezisini kısa keserek Türkiye'ye döndüğünü açıladı.

"ABD GEZİSİNİ YARIDA KESTİM"

Demirtaş, "ABD’yle iş tutmak için Washington’a gitmek gerekmiyor. Orada kimle görüştük, ne konuştuk. Bunların hepsi aleniydi. Başbakan bir şekilde bana haber gönderdi: "Kendisi ABD’de ama çözüm burada". Ben de "Aynen katılıyorum geziyi kısa kesiyorum" dedim. 10 günlük geziyi 4 günde kesip Türkiye dönüp kendisiyle görüştüm. Bu komplo teorilerini yapanlar sizin her gün ABD’de bir heyetiniz var. Her ay bir yetkiliniz orada; siz oraya bir şeyleri satmaya mı gidiyorsunuz. ABD’nin ve uluslararası toplumun Ortadoğu’ya yaklaşımını eleştirmiş." ifadesini kullandı.

Demirtaş, AKP’nin Hatip Dicle’nin HDP’nin başına geçmesini istediği yönündeki tartışmaları da değerlendirdi, "Onların söyleminden bağımsız Hatip Bey HDP’nin başına geçmek isterse bundan memnuniyet duyarız" dedi.

ulusalkanal.com.tr