Dışişleri, ABD'yi yalanladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin "Türkiye ile varılan mutabakat çerçevesinde PYD'ye daha etkin hava desteği verileceği" yönündeki açıklamasına Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten yalanlama geldi. Bilgiç, ABD ile varılan mutabakatın böyle bir şartı içermediğini söyledi.

Dışişleri, ABD'yi yalanladı

Türkiye ile ABD arasında İncirlik üssünün kullanılması konusunda varılan mutakabatta PKK/PYD'ye hava desteği tartışması yaşanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby pazartesi günü Washington’da düzenlediği basın toplantısında “İncirlik Üssü’nden kalkacak uçakların YPG'ye daha etkin hava desteği verilmesine imkân sağlayacak” demişti.

Kirby’nin sözlerine Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten yalanlama geldi. Bilgiç, YPG'ye desteğin mutabakatın unsurlarından biri olmadığını söyledi.

"Kirby’nin bu ifade ettiği bu hususlar bizim ile ABD arasındaki mutabakatı tam olarak yansıtmamaktadır. ABD ile mutabakatımız aslında DEAŞ ile mücadeleye ilişkindir. Mutabakatımızda PYD gibi kendi gündemi olan bir gruba yönelik destek söz konusu değildir. Bu hususlar aslında ABD makamlarının da dikkatine getirilmiştir."

ulusalkanal.com.tr

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç