Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce otobüs yola çıktı

Büyük gün geldi, Çanakkale zaferinin 100'üncü yılına sayılı saatler kaldı

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce otobüs yola çıktı Son hazırlıklar tamamlandı. Türkiye'nin birçok noktasından binlerce kişi yola çoktan çıktı. Diğer kentlerden de gece boyunca otobüsler kalkacak. Çanakkale'deki program ise oldukça yoğun. Kutlama sabah erken saatlerde başlayacak. Atatürk'ün savaş karargahı olan Bigalı köyünden yola çıkacak olan binler, 57'inci alayın yürüdüğü yoldan şehit mehmetçiklerle buluşacak.

Çanakkale zaferinin 100'üncü yılına saatler kaldı. Türkiye Gençlik Birliği, kutlamalar için bütün hazırlıklarını tamamladı.

150'den fazla üniversite kulübünün destek verdiği etkinlik Çanakkale'de yapılacak.

Kutlamalar için Türkiye'nin neredeyse her şehrinden otobüs kaldırılıyor. Birçok noktadan otobüsler çoktan yola çıktı.

Hatay'da kutlamalar erken başladı dedirtecek görüntüler yaşandı. Çanakkale'ye gönderilen gençler kentten davullu zurnalı halaylar eşliğinde uğurlandı.

Gece boyunca da birçok ilden otobüsler hareket edecek. İlk hedef Çanakkale'nin Bigalı köyü olacak. toplanma yeri için Bigalı Köyü özellikle seçildi.

Bigalı köyündeki hazırlıklar da tamamlandı. Bigalı Köyü'nde toplanan gençler, Atatürk'ün komuta ettiği 57'inci Alay'ın yolundan yürüyüşe başlayacak. Bu sırada, Seyit Onbaşı'nın taşıdığı top mermisi de omuzlarda olacak.

Yürüyüş parkuru 6 kilometre sürecek. Hedef ise Conk Bayırı olacak. Conk Bayırı, Mustafa Kemal Atatürk'e şarapnel isabet ettiği yer.

Yürüyüşün sloganları da oldukça anlamlı.

Büyük yürüyüşün son noktası ise Çanakkale Şehitleri Abidesi olacak. TGB'li Gençler, burada yapacakları açıklama ile Türk Milleti'ne bir söz verecek.

HABER: DENİZ ADALI

KAMERA: ŞENGÜL DERİN