AKP MYK toplantısında oy kaybı 3 nedene bağlandı

AKP MYK toplantısında iktidar partisindeki oy kaybı 3 nedene bağlandı. Zirvede referandum sürecinde kapsayıcı bir dil kullanılmadığı, ekonomik durgunluğun etki ettiği ve özellikle büyükşehirlerde paketin iyi anlatılamadığı belirtildi. Toplantıda MHP’den yeterli desteğin gelmediği de vurgulandı.

AKP MYK toplantısında oy kaybı 3 nedene bağlandı

İktidar partisinde referandumdaki oy kaybı tartışılıyor.

AKP-MHP bloğu başkanlık referandumunda yüzde 10’luk bir oy kaybı yaşadı. İzmir'in yanı sıra AKP'nin 20 yılı aşkın süredir yönettiği Ankara ve İstanbul’da da “Hayır” oylarının yüksek çıkması AKP’deki paniği arttırdı.

AKP’DEKİ OY KAYBININ NEDENLERİ: "KAPSAYICI DİL YOKTU, İYİ ANLATAMADIK, EKONOMİ ETKİ ETTİ"

AKP’de 19 Nisan tarihinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantılarında seçmenin sandıkta verdiği mesaj masaya yatırıldı.

Habertürk’ün haberine göre zirvede “Kullanılan dilin daha kapsayıcı olması gerekirdi. ‘Hayır’ diyenlere yönelik söylem daha kuşatıcı olabilirdi” değerlendirmesi yapıldı.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde “Hayır” oyunun önde olması, paketin “çok iyi anlatılamaması”na bağlandı.

Ekonomide yaşanan durgunluğun da çıkan sonuçta etkili olduğu, özellikle genç işsizlerin “Hayır”a yöneldiği tespiti yapıldı.

AKP MYK TOPLANTISI: ZİRVEDE MHP’DEN YETERLİ DESTEĞİN GELMEDİĞİ VURGULANDI

Toplantıda MHP’den gelen desteğin de yeterli olmadığı belirtildi. AKP teşkilatlarının MHP seçmenine yönelik yeterli çalışma yapmadığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

AKP oy toplantı MYK