Yer elması, etle yarışıyor
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde toprağın yaklaşık 10-15 santim altında yetişen kemenin (yer elması) fiyatı etle yarışıyor.
Genellikle Şanlıurfa bölgesine yetişen yer alması, lezzet açısından bölge halkı tarafından beğeniyle tüketilen ve besin değeri yüksek yabani yiyeceklerin başında geliyor. Ceylanpınar halkı tarafından kıraç bölgelerde yerin altından çıkartılmaya başlanan Keme'nin fiyatı ise etle yarışıyor.
Keme satışlarından memnun olduğunu dile getiren Keme satıcısı Salih Çiftçi, “Keme besin değeri yüksek bir yiyecek olduğundan bölge halkı tarafından tercih edilmektedir. Kemeyi genellikle bölge halkı kızartarak tüketmektedirler.
Fiyatı ile dudak uçuklatan kemenin kilogram fiyatı 35 ile 40 TL. arasında alıcı buluyor” diye konuştu. İHA