AKP'li vekil Başkanlık planını itiraf etti

Başörtülü kızlarla ilgili çıkışıyla gündeme gelen AKP Milletvekili Selçuk Özdağ, şimdi de başkanlıkla ilgili tartışılacak bir açıklama yaptı. Özdüğ, Başbakan Erdoğan'ın açıklayamadığı Köşk planını anlattı. Özdağ, "Erdoğan, Köşk’e çıktıktan sonra anayasa değişip, başkanlık gelecek" dedi.

AKP'li vekil Başkanlık planını itiraf etti

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklayamadığı başkanlık planının ayrıntılarını anlattı.

Özdağ, partisinin Afyonkarahisar kampının ardından konuştu. Amacı Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirmekti. Ancak konuşması sırasında hızını alamadı, konuyu "Erdoğan'ı başkan yapma planı"na getirdi.

Selçuk Özdağ, başkanlık planının ilk aşamasının Erdoğan'ı Köşk'e çıkarmak olduğunu söyledi. Özdağ, "800 rakımlı tepeye kendi içimizden birini, Başbakanımızı çıkarmış olacağız" dedi.

AKP'li Özdağ, başkanlık planının sonraki aşamalarını da anlattı.

"2015 yılında da 330 Milletvekilinin üzerinde bir Milletvekili çıkartarak, teşkilatlarımızı revize ederek, milletvekili kalitemizi daha kaliteli hale getirerek yeni bir Anayasa yapacağız. Ardından da yarı başkanlığa veyahut Başkanlık sistemine geçeceğiz"

ulusalkanal.com.tr