Davutoğlu: Üç ayları hatırlaması böyle bir oyun oldu

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'deki Gençlik Çalıştayı'nda konuşarak "Teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları çark etmeye başladılar. Temmuz ayından beri yaşananları, verdiğimiz şehitleri unutup da bunların yalanlarına kanacağımıza kimse ihtimal vermesin, kimse böyle düşünmesin. Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları teröristlerden son santimetrekaresine kadar temizleninceye kadar mücadelemiz kararlı şekilde sürecek" dedi.

Davutoğlu: Üç ayları hatırlaması böyle bir oyun oldu

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları:

Hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Kocaeli'nin yeri bizim yüreğimiz. Yol boyunca bizi selametle karşılyan Kocaeli'yi selamlıyorum.

Kocaeli'nde muazzam bir damar var. Kocaeli üretimin emeğin şehri. Kocaeli ürettiğini hakkaniyetle paylaşma şehri.

Söz vermiştim aralık ayında Hükümeti kurulunca hafta içinde bir gün Batı'da bir gün Doğu'da olacağım diye. Mardin, Van, Bingöl, Silop, Diyarbakır, Şanlıurfa'daydım, oradan sizlere selam getirdim. İzmir, Manisa, Konya, İstanbul'daydım, şimdi buradaydım

Türkiye'de teröre karşı Cumhuriyet tarihinin enyoğun mücadelesini veriyoruz. Operasyonlar karşısında bitme durumuna gelen terör örgütleri her gün yeni bir manevra yapıyor. Camiileri yıkan, yakanlar bir anda cuma namazını üç ayları tanımaya başlıyorlar.

Bu ülkenin başbakanı ve vatandaşı olarak, Diyarbakır'a gittiğimizde 7 kardeşimizi şehit ettiler. Ertesi gün 4 değil 9 bakanla Diyarbakır'a gittim. Orada ses verdim. Diyarbakır'daydık, Diyarbakır'dayız, Diyarbakır'da olacağız. Cuma namazı sonrası da onbinlerce Diyarbakırlıyla bir araya geldik.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Şimdi çark etmeye başladılar. Sanki eylemler olmuyormuş gibi terör örgütünün siyasi uzantıları 7 Haziran öncesi maskelerini taktı. Bunların yalanlarına kanacağımıza kimse ihtimal vermesin.

Pervasızca terörün sözcülüğünü de yapanlar hesap verecekler. Dokunulmazlıkların terör örgütlerine destek için istismar edilmesine izin vermeyeceğiz.

Muhalefetin bir korkusu yoksa dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine destek verir.

Önce teklife destek vermeyen Kılıçdaroğlu bizim teklifimize, destek vermek zorunda kaldı. Kaçacak hiç bir yerleri yok nereye kaçarlarsa kaçsınlar hesap sorarız.

Operasyonlar karşısında artık bitme aşamasına gelen örgüt ve destekçileri her sıkıştıklarında kendilerine manevra alanı oluşturacak yeni oyunlara yelteniyorlar. Camileri yakan, minarelerinden ezanı susturup kendi marşını çalan, Kur'an'ı Kerim'in içine bomba tuzaklayanların bir anda cuma namazını, üç ayları hatırlaması böyle bir oyun oldu. Bu ülkenin insanı bilir. Kimin onlara aşkla bağlı olduğunu kimin barış için çalıştığını kimin cuma namazı dendiğinde cuma namazını hayatı boyu geçirmemiş olanların olduğunu kimin de cuma namazını siyasi istismar yaptığını bilir bizim halkımız

YENİ ANAYASA TEKLİFİ

Türkiye'nin pek çok sorunu otoriter darbe anayasasından kaynaklanıyor. Güçlü ve müreffeh Türkiye'yi inşa etmemizin tek yolu demokratik, sivil bir anayasadır. Muhalefet partileri uzlaşma çağrımıza karşılık vermediler. Kendi anayasa komisyonumuzu kurarak çalışmalara devam ettik. Bu çalışmayı da tamama erdireceğiz. Sözü olan, önerisi olan herkesi çalışmaya katkı sunmaya davet ediyorum. Milletimizin nasıl bir anayasa istediğini biliyoruz. En kısa zamanda Türkiye'yi sivil, özgürlükçü bir anayasa ile buluşturacağız.

ulusalkanal.com.tr

Ahmet Davutoğlu