Hasan Basri Özbey'in yargılandığı davada yeni gelişme

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Hasan Basri Özbey, "yargıda F-Tipi yapılanma var" sözleri nedeniyle hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü ve karar ertelendi.

Hasan Basri Özbey'in yargılandığı davada yeni gelişme

6 Haziran 2011'de Silivri Adliyesi önünde Ergenekon davasına ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Yargıda F-Tipi yapılanma var" diyen Özbey'in “Beşiktaş ve Silivri Adliyesi'nde görevli hakim, savcı ve personele hakaret” iddiasıyla hakkında açılan davada karar duruşması görüldü.

Bugün 15:00'te Silivri 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Vatan Partisi MKK Üyesi Hasan Basri Özbey hakkında 5 yıl hapis cezası isteniyor.

Avukat Hasan Basri Özbey, bugünkü duruşmada savunmasını yaptı.

Özbey, "Sizin şimdi soruşturmalar açtığınız ve yargıladığınız yapıyı ben 5 yıl önce açıkladım. Ayrıca iddia tarihinde ben Doğu Perinçek'in avukatlığını yapıyordum. Yine bir duruşma sonrası gazetecilerin mikrofon uzatması durumunda beyanatta bulundum. Avukatlık Yasası'na göre bu duruma soruşturma ve kovuşturma izni verilemez. Ve iddianamede yer aldığı üzere izin gösteri ve yürüyüş yapmadık. Sadece Duruşma sonrası basın mensuplarının Sorularını yanıtladım" dedi.

Karar açıklanması 15 Temmuz 12.30'a ertelendi.

Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr