IŞİD Mısır'a saldırdı!

IŞİD, Mısır'a saldırdı. Sina yarım adası ve Filistin sınırına yapılan saldırılarda, en az 26 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı.

IŞİD Mısır'a saldırdı!

Mart ayında seçimlere hazırlanan Mısır, terör saldırılarının hedefi oldu.

Perşembe gecesi, hem Sina Yarımadası’nın kuzeyine he de Mısır-Filistin sınırına yakın Arish şehrine çeşitli saldırılar düzenlendi. Saldırılar, polis karakolları ve askeri kontrol noktalarına bomba yüklü araçlarla yapıldı. Olaylarda son belirlemelere göre en az 26 kişi öldü,100’den fazla kişi ise yaralandı.

Mısır'daki saldırıları IŞİD ile bağlantılı olduğu bilinen Kudüs Savaşçıları adlı örgüt üstlendi.

Saldırılar sonrası, bölgede elektriklerin kesildi, karakollar ve kamu binalarında büyük zarar oluştu. Saldırılar sırasında Etiyopya'da bulunan Mısır Devlet Başkan’ı Sisi'nin, ziyaretini yarıda bırakacağı ve Mısır'a döneceği açıklandı. Artan gerilim Mısır'daki Cuma hutbelerine de yansıdı. Hutbelerde terörist saldırılar lanetlenirken, milli birlik vurgusu yapıldı.

Çıkan olaylarla ilgili Mısır Ordusu sözcüsü Muhammed Samir bir açıklama yaptı. Samir, saldırıyı gerçekleştirenlerin izinin, Apaçi helikopterler ve kara kuvvetleri tarafından sürüldüğünü belirtti. Samir, saldırı için "bölgeye sıkışan teröristlerin son çırpınışları" değerlendirmesini yaptı.

ulusalkanal.com.tr

ışid filistin sina yarımadası