İçişleri Bakanlığı sahte içki bilançosunu açıkladı

Yaklaşan yılbaşı öncesi kaçak ve sahte içkiye yönelik operasyonlar sürüyor. 2018'de yurt genelinde 1 milyon 413 bin litre ile 693 bin 479 şişe sahte ve kaçak içki ele geçirildi. Son operasyon İzmir'de yapıldı. Yaklaşık iki bin şişe kaçak içkiye el konuldu.

İnsan sağlığını tehdit eden kaçak ve sahte içki terörüne ağır darbe indirildi. 2018 yılında ne üreticisine ne satıcısına geçit verilmedi.

İçişleri Bakanlığı operasyonların bilançosunu duyurdu. Bu yıl yurt genelindeki 2 bin 168 kaçak ve sahte içki olayına ekiplerce müdahale edildi.

Operasyonlarda 1 milyon 413 bin 4 litre ile 693 bin 479 şişe sahte ve kaçak içki ele geçirildi. 3 bin 137 şüpheli de gözaltına alındı. Zanlılardan 125'i de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

En fazla sahte ve kaçak içki üretiminin tatil bölgelerinde olduğu belirtildi.

Son büyük baskın ise İzmir'deydi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na bir çağrı geldi. İzmir'deki bir pasajda bulunan depolarda kaçak içki satışı yapıldığı tespit edildi. Ekipler vakit kaybetmeden harekete geçti.

Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda, pasajdaki depoların birinde 506'sı bandrolsüz, 36'sı sahte bandrollü içki ele geçirildi. Bir başka depoda yapılan aramada da bin 446 şişe kaçak içki bulundu. Ele geçirilen kaçak içki sayısı toplam bin 988 şişeyi buldu.

El konulan kaçak ürünlerin toplam değerinin 225 bin lira olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı sahte içki