Aksaray'da HDP'ye saldırı

BDP ve HDP'nin özerklik inşaası ilanını, provokatif eylemler izledi. Aksaray'da, yaklaşık 3 bin kişilik bir grup tekbir sesleriyle HDP il binasına yürümek istedi. Polis kalabalığı dağıtmak için biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından etkilenen 19 kişi hastaneye kaldırıldı, biri polis iki kişi de yaralandı.

Aksaray'da HDP'ye saldırı

Tertip ve provokasyon sinyalleri Aksaray'dan yükseldi. Önceki gün, Halkların Demokratik Partisi İl Başkanlığı açılışında laf atmayla başlayan olaylar provokasyona dönüştü. Yaklaşık 3 bin kişilik bir grup tekbir getirerek HDP il binasına yürümek istedi.

Grup polis engeliyle karşılaştı. Saldırı girşimine karşı önlem alan polis, kalabalığı fdağıtmak için biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından birçok yurttaş etkilendi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı biber gazından etkilenen 19 kişinin hastanede tedavi altına alındığını, biri polis iki kişinin de yaralandığını açıkladı. Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan polis memurunun ayağında kırıklar olduğu öğrenildi.

Saatler geçti, ancak gerginlik bitmedi. HDP binasına girmeleri engellenen göstericiler, bu kez yaklaşık bir buçuk kilometre uzaklıktaki Aksaray Valiliği'ne yöneldi. Jandarmadan da takviye alan polis, göstericileri valilik binasına yaklaştırmadı.

Güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki yaklaşık 2 saat süren olaylar, bir süre de ara sokaklarda devam etti. Olaylar sonrası birçok kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

BDP Aksaray hdp