Emniyet'te bin 776 isim emekli edildi! Kumpas operasyonlarını yapanlar da var

5 gündür devam eden Emniyet Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısında bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amiri emekliye sevk edildi. Emekliye sevk edilen isimler arasında Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas operasyonları yapan isimler de yer alıyor. O isimlerden en dikkat çekeni de Fethullahçı sicilli eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ve Ergenekon operasyonlarının başlamasında rol alan eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven.

Emniyet'te bin 776 isim emekli edildi! Kumpas operasyonlarını yapanlar da var

Emniyet Yüksek Değerlendirme Kurulu, bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amirini emekliye sevk etti.

13 Nisan Pazartesi günü Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in başkanlığında toplanan Yüksek Değerlendirme Kurulu, 5 gün boyunca emekliye sevk edilecek isimlerin belirlenmesi için çalışma yürüttü. Çalışmalar sonunda kurul, bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amirini emekliye sevk etme kararı aldı.

Emekli listesinde dikkat çeken isimler yer alıyor. Bu isimlerin başını Hrant Dink cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Fethullahçı sicilli eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek geliyor. Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Akyürek, tutuklanmadan önce silahına ve polis kimliğine el konulmuş, özel ekip tarafından Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürülmüştü.

Akyürek'in yanı sıra Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas operasyonları yürüten F tipi örgütle bağlantılı olduğu belirtilen bir çok isim de listede. Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları İsmail Baş ve Muammer Bucak ile Ergenekon operasyonlarının başlamasında rol alan eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de emekliye sevk edilen isimler arasında.

ulusalkanal.com.tr

emniyet