Gülen'in Kanada'da aldığı çiftliğin adresi ABD'ye gönderildi

Amerika Türkiye'den FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Kanada'ya kaçabileceği iddialarıyla ilgili bilgileri istedi. Adalet Bakanlığı hemen harekete geçti. Gülen'in Kanada'da aldığı çiftliğin adresi ve diğer bilgiler Amerika'ya gönderdi.

Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'in iadesi için çalışmalar hız kazandı.

Yeni Şafak'ın haberine göre Amerika Birleşik Devletleri, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iade işlemleriyle ilgili ilk kez adım attı. Türkiye'nin "Kanada'ya kaçabilir" uyarısını dikkate alan Trump yönetimi, detaylı bilgi istedi. Adalet Bakanlığı örgütün Kanada'da Gülen'in oturması için aldığı çiftliğin adresini verdi. Adresin yanı sıra çiftliğin kimler tarafından ve ne zaman alındığına ilişkin bilgiler de Amerika'ya gönderildi.

Türkiye ile Kanada arasında suçluların iadesine ilişkin anlaşma bulunmuyor. Bu nedenle Pensilvanya'da yaşayan Gülen, Kanada'ya geçerse kendini emniyete almış olacak.

Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'in iadesini talep eden Türkiye, bu süreçte Amerika'ya önemli delil niteliğinde çok sayıda bilgi ve belge gönderdi. Hatta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen'in iade süreciyle ilgili Washington'a gitti ve önemli temaslarda bulundu. Ancak tüm bunlara rağmen Gülen'in iadesine ilişkin bir sonuç alınamadı.

ulusalkanal.com.tr

abd fetö fethullah gülen Kanada