''Türkiye IŞİD'e kolaylık sağlıyor''

''Türkiye IŞİD'e kolaylık sağlıyor''

AKP hükümetinin Suriye ve Irak'ta teröre zemin hazırlayan Ortadoğu politikası, Amerika'nın New York Times gazetesinin sayfalarına taşındı.

ES//

Gazetenin 25 Ağustos tarihli baş yazısında IŞİD terör örgütüne doğrudan veya dolaylı yoldan destek sağlayan ülkeler ele alındı. Türkiye'nin adı da selefi teröre kaynak akıtan Katar, Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi ülkelerin yanında yer aldı. Gazeteye göre Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a geçen IŞİD militanlarına göz yumuldu.

"IŞİD, Kuveyt ve Katar’daki bağışçılardan finansal destek aldı. Suudi Arabistan ise Suriye'deki isyancılara adeta silah yağdırdı. Bu silahların IŞİD'in eline geçip geçmediğini umursamadılar bile. Türkiye ise IŞİD militanlarının silahlarıyla birlikte "delik deşik" olmuş sınırlarından geçmesine müsaade etti."

Türkiye sınırlarından Suriye ve Irak'a akın eden teröristlerle ilgili İngiliz basınında da haberler yer aldı. Daily Mail gazetesi, her gün en az 20 militanın Türkiye üzerinden Irak ve Suriye'ye geçiş yaptığını yazdı. Gazete, sınır görevlilerinin 10 dolarlık rüşvet karşılığında bu duruma göz yumduğunu öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr