Rusya ile Mısır arasındaki askeri ilişkiler güçleniyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Mısır’la yapılan silah anlaşmalarının sayısının sürekli arttığını söyledi. Şoygu, Sina Yarımadası'nın terörden temizlenmesinin hem Mısır, hem de bölgenin çıkarına olduğunu ifade etti.

Rusya ile Mısır arasındaki askeri ilişkiler güçleniyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya ile Mısır arasındaki askeri ilişkilerin güçlendiğini açıkladı. Şoygu açıklamasında Mısır’la yapılan silah anlaşmalarının sayısının sürekli arttığını söyledi.

Moskova'da düzenlenen Rusya-Mısır ortak askeri iş birliği komisyonu toplantısında konuşan Savunma Bakanı, iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki ilişkileri de geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Mısır'ın Rusya için Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da önemli bir stratejik ortak olduğunu belirten Rus Savunma Bakanı, Mısır'ın ordusunu silahlandırmasında Rus yapımı silahları tercih etmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Bölgedeki terör sorununa da değinen Şoygu, "Sina Yarımadası dahil Mısır’ın tüm topraklarında faaliyet gösteren aşırılıkçı ve terörist grupların yok edilmesi sadece ülkeniz değil tüm bölgenin menfaatine" dedi.

ulusalkanal.com.tr