Özüdoğru, mahkeme savunmasında önemli itiraflar yaptı

15 Temmuz'da TÜRKSAT'a girmeye çalışırken yakalanan 4 mühendisin bulunduğu aracın sahibi Uğur Özüdoğru, mahkeme savunmasında önemli itiraflar yaptı. Özüdoğru, bir örgüt evinde Ramazan Genç adlı kişinin kendisine "Amcalar, ABD ile anlaşmış müdahale olacak. ABD ve NATO'dan izin var" dediğini aktardı.

TÜRKSAT'a girmeye çalışırken yakalanan 4 mühendisin bulunduğu aracın sahibi Uğur Özüdoğru, 15 Temmuz günü saat 20.00 sıralarında darbe girişiminden haberi olduğunu söyledi. Özüdoğru, iş görüşmesi için gittiği evde bulunan Razaman Genç adlı bir kişinin kendisine "Amcalar ABD ile anlaşmış, müdahale olacak" dediğini aktardı.

Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'ın bombalanmasına yönelik açılan davada yargılanan Özüdoğru, mahkemede yaptığı savunmasına "Bu dakikadan sonra bazı gerçekleri saklamanın anlamı yok" diye başladı. Bilgisayar mühendisi olduğunu söyleyen Özüdoğru, ve 15 Temmuz günü Ramazan Genç adlı bir kişiyle örgüt evinde yaptığı konuşmayı aktardı.

"ABD'DEN İZİN VAR" DEDİLER

Ramazan Genç eliyle omzunu göstererek "Amcalar, ABD ile anlaşmış müdahale olacak" dedi. Ben eliyle omzunu göstermesinden işin içinde askerlerin olduğunu anladım. Danışmanlık dediği iş o. 'Askerler sizi götürecek bilgisayarla ilgili bir şey olursa size soracaklar, sormazlarsa karışmayın' dedi. Sözlerine, 'bütün komuta kademesi anlaştı. ABD ve NATO'dan izin var' diye devam etti. Ben o an şoktaydım. Her şeyin ayarlandığını sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini ve saat 03.00'da darbe olacağını söyledi.

Daha önce örgütün sohbet toplantılarına Murat Yıldız adlı bir kişiyle birlikte katıldığını itiraf eden Özüdoğru, "Bu nedenle Yıldız'ın beni seçtiğini düşünüyorum. Ancak ben bu cemaatle ilişkilerimi kesmiştim. Onlardan uzak durmaya çalışıyordum. Bu işlerin içinde yer almadım" dedi.

Mahkeme Başkanın, telefonuna 3 Ocak 2015 tarihinde Bylock yüklendiğinin tespit edildiğini söylemesi üzerine Özüdoğru, "Hayır kesinlikle kullanmadım. Nasıl yüklendiği konusunda bilgim yok" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

15 temmuz türksat