Ailesinin evi taşlandı

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden ve operasyonda öldürülen DHKP-C üyesi Şafak Yayla'nın cenazesinde olaylar çıktı. Memleketi Giresun'a götürülen Yayla'nın cenazesi ilçe girişinde protesto edildi. Evinin bahçesine gömülen Yayla'nın cenazesine bir süre önce tahliye olan ağabeyi Bulut Yayla'da katıldı

Ailesinin evi taşlandı

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ve operasyonda hayatını kaybeden DHKP-C üyesi iki teröristten Şafak Yayla'nın cenazesi, memleketi Giresun'a götürüldü.

Cenazenin Çanakçı ilçe merkezinde getirilişi sırasında bir grup tepki gösterdi.

Şafak Yayla'nın Karabörk Köyü'ne defnedilmesine karşı çıkan vatandaşlar, cenaze evine yürümek istedi. Jandarmayla grup arasında kısa süreli olay çıktı. Bazıları dere yolundan geçerek evi taşladı.

Jandarma müdahale ederek grubu uzaklaştırdı. Köy mezarlığına vatandaş izin vermeyince, Şafak Yayla, yakınlarının katıldığı törenle evinin yakınında toprağa verildi. tabutun başında Şafak Yayla'nın dayısı Esat Berberoğlu konuşma yaptı.

Geçen yıl cezaevinden tahliye olan ağabeyi Bulut Yayla da cenazeye katıldı. Daha önce canlı bomba iddiasıyla gözaltına alınan Bulut, kameralara konuşmadı, üzgün olduğunu söyedi.

Operasyonda hayatını kaybeden bir diğer örgüt üyesi Bahtiyar Doğruyol da apor topar Ankara'da toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr