Telafer'in çocukları ölüyor

Telafer’den kaçan Türkmen ailelerin dramı bitmiyor. Geçen hafta kentten kaçış sırasında soğuktan ve sağlıksız şartlarda göç etmelerinden dolayı 30’dan fazla çocuk hayatını kaybetti. Dün 8 çocuk daha yaşamını yitirdi. Suriye’ye kaçan ve çocuğunu kaybeden bir ailenin isyanı ise emperyalizmin çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi.

Telafer’den kaçan Türkmen ailelerden 8 çocuk daha yaşamını yitirdi.

Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’a bağlı olan Telafer ilçesinden kaçışlar devam ediyor.

Bölgede IŞİD’e yapılan operasyonlar nedeniyle geçen hafta 50 binden fazla Türkmen Telafer’den kaçmak zorunda kalmıştı. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, kaçışlar sürüyor. Çok sayıda aile Suriye, Türkiye sınırlarına ve çöllere doğru hareket ediyor. Soğuk hava ve susuzluk ise aileleri perişan ediyor.

Yiyecek, içecek, çadır, ilaç gibi zorunlu malzemeleri bulunmayan aileler, göç sırasında çocuklarını koruyamıyor. Geçen hafta Telafer’den kaçan Türkmen ailelerden 30’dan fazla çocuk hayatını kaybetmişti. Dün hayatını kaybedenler arasına 8 çocuk daha eklendi.

Telafer’den kaçıp Suriye sınırına gelen ve burada kamplarda kalan bir aile, ölen çocukları için isyan etti. İsyan bir cep telefonu ile kaydedildi.

Irak Ordusu, Şii milis örgütü Haşdi Şabi ve Peşmerge Musul ve Telafer’de IŞİD’e karşı operasyon yapıyor.

Çatışmalardan kaçan yaklaşık 50 bin kadar Telaferli Türkmen’in bin 500 kadarının Türkiye sınırına geldiği iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr