Sinyali Erdoğan verdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, "paralele iğneyi dokundurduk, irin patladı, şimdi temizlik safhasındayız" sözleriyle birkaç saat öncesinden F-tipine operasyonun işaretini verdi. A Haber ve ATV ortak yayınında konuşan Erdoğan, paralel yapıya karşı millet ve hükümetle birlikte mücadele çağrısı yaptı.

A Haber ve ATV ortak yayınında gazeteci-yazar Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan bu sözleri söyledikten birkaç saat sonra F-tipine operasyonun düğmesine basıldı. Erdoğan, Fethullah Gülen örgütüne karşı mücadele için devletin tüm kurumlarına ve millete çağrı yaptı.

Erdoğan, Ergenekon Davası'nın özel görevli savcısı iken Bolu'ya düz savcı olarak atanan Zekeriya Öz'den yakındı. HSYK'ya seslenen Erdoğan, Öz'ün meslekten ihracını istedi.

Başbakan, bu sözlerinin ardından, savcı Zekeriya Öz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile HSYK'ya ayrı ayrı şikayette bulundu. Öz'ün twitter mesajlarını gerekçe gösterildi, Öz hakkında tehdit, hakaret ve iftira suçlarından kamu davası açılması, HSYK'ya verilen dilekçede ise Öz hakkında soruşturma yapılarak, cezalandırılması istendi.

ulusalkanal.com.tr

AKP recep tayyip erdoğan a haber atv