Somalı anneler konuştu!

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden facianın yıl dönümü ve anneler günü Ankara'da bir arada anıldı. "Soma’da anne olmak" adlı panelde konuşan Leyla Çambal, konuşmasıyla herkesi etkiledi. Çambal, “Eşim ölünce maaş bağlandı. Maaşı aldığımda en zoruma giden, eşimin bedelinin 350 lira olduğunu düşünmem oldu. Onun bedeli 350 lira mı?" diye sordu.

Somalı anneler konuştu!

Soma’da kaybettiğim kocamın bedeli 350 lira mı?” Bu soru Soma maden faciasında eşini yitiren Leyla Çambal’ın isyanı...

Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014’te yaşanan ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümü nedeniyle Ankara'da "Soma’da anne olmak" konulu panel düzenlendi. Türk Eğitim Derneği'nin düzenlediği etkinlikte bu kez eşlerini kaybeden anneler konuştu.

Emekli olmasına rağmen madende çalışmaya devam eden eşini kaybeden 3 çocuk annesi Leyla Çambal, "Benim eşimi maden değil, sorumlular öldürdü” dedi.

Çambal, eşinin ölümünden sonra kendisine bağlanan maaşın zoruna gittiğini belirtti. Ve sorduğu soru çektiği acıyı anlatmaya yetti.

Kazada elektrik ustası eşini kaybeden ana sınıf öğretmeni Hidayet Tokgöz, yaşadıklarını aktardı.

Tokgöz, öğretmenler gününde öğrencisinden aldığı bir hediyeden bahsetti.

Tokgöz’ün 3 yaşındaki oğlu Selim ile eşi hakkında yaşadıkları bir diyalogu anlatması salonda bulananların çoğunu ağlattı.

soma maden faciası 301 şehit madenci