Maltepe'de Fazıl Say resitali

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir kez daha dinleyicileriyle buluştu

Maltepe'de Fazıl Say resitali

Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ile yankı uyandıran ünlü piyano sanatçısı Fazıl Say’, Rus müzisyen ve besteci Modest Musorgksi’nin “Bir Sergiden Tablolar” , kendisinin bestelediği “Gezi Parkı 2- Solo Piyano Sonatı” ve “Baladlar” adlı yapıtlarını çaldı.

MURAT AYDIN'DAN 'NOTASIZ EZGİLER'

Piyano, ney, kanun, ud, elektro gitar, çello ve perküsyon tınıları eşliğinde, müizk şöleni gerçekleştiren Murat Aydın ve orkestrası Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde dinleyicilerin beğenisini topladı.

“Senfonik sufi rock” tarzıyla müzik yaşamına bir soluk getiren Murat Aydın ve orkestrası, “Notasız Ezgiler” adlı konserle müzikseverlerle buluştu. Piyano sanatçısı Murat Aydın’ın eşliğinde gerçekleştirilen konserde, neyde Fıratcan Gülhan, kanunda Utku Yiğit, udda Batuhan Parlak, elektro gitarda Uğur Uçar, elektro bas gitarda Murat Çınarcık, çelloda Hazal Akkerman ve perküsyonda Uğur Mete Koçoğlu yer aldı.

ÇİN BAHAR BAYRAMI KÜLTÜR GECESİ

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Beijing (Pekin) Halk Belediyesi, Maltepe Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen Çin Bahar Bayramı -Beijing Gecesi Kültür Etkinliği Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. Gecede Pekin’den gelen Çinli sanatçılarla birlikte kâğıt kesme, diabolo ve uçurtma yapımından oluşan maddi olmayan üç kültürel miras projesi sergisiyle, dans, müzik, dövüş sanatları ve de akrobasiden oluşan çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Xiang Zhaolun, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Sekreteri Zheng Haiyong, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Dış İşleri Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Pu Tong, Batı Asya ve Kuzey Afrika Kültür İşleri Daire Başkanı Yu Jian, Batı Asya ve Kuzey Afrika Kültür İşleri Daire Yetkilisi Zhang Yi, Pekin Belediyesi Kültür Müdürlüğü Genel Müdürü, Chen Dong, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Zhu Zihao da katıldı.

Nasuh Bektaş

ulusalkanal.com.tr