13 sanık polise 30 yıl hapis cezası istendi!

Başbakanlık çalışma ofisinde bulnan yasa dışı dinleme cihazı ile ilgili iddianame tamamlandı. Eski koruma polislerinin de aralarında oldu 13 sanık polis hakkında "siyasi ve askeri casusluk" suçundan 30 yıl hapis cezası istendi.

13 sanık polise 30 yıl hapis cezası istendi!

F-tipi polislere yönelik yeni iddianame hazırlandı.

Başbakanlık çalışma ofisinde böcek bulunması üzerine hazırlanan iddianamede 13 polise casusluk suçlaması yöneltildi. Şüpheliler arasında eski Başbakanlık koruma polisleri de yer aldı.

Sabah Gazetesi, "Gizli bilgileri siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etmekle" yargılanacak polisler için 30 yıl hapis cezası istendiği duyurdu.

iddianame; Başbakanlık Teftiş Kurulu, MİT ve Emniyet'in İstihbarat ile Terörle Mücadele Dairelerinin düzenlediği raporlar baz alınarak hazırlandı. Habere göre Teftiş Kurulu 5, MİT 4, istihbarat birimleri ise 3 polisin ismini tespit ederek raporlarıyla savcılığa bildirdi.

Sanık polislerin banka hesap hareketleri de mercek altına alındı ve MASAK incelemesi yapıldı. Bir polisin meslekten ayrıldıktan hemen sonra 200 bin liralık araba satın aldığı tespit edildi.

Sanık polsilerden Enes Çiğci'nin adına kesilen bir alışveriş faturasındaki bilgilerin, Başbakanlık'ta bulunan dinleme cihazlarının frekans, renk ve modelleri ile bire bir uyduğu da iddianamede vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr