Erdoğan'dan art arda kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerinin katıldığı organizasyonda son günlerde yaşanan insani krizlere dikkat çekti. Erdoğan Astana'da yoğun bir diplomasi trafiği sürdürerek zirveye katılan dünya liderleri ile tek tek görüştü.

Erdoğan'dan art arda kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirveye katılan dünya liderleri ile burada önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

BANGLADEŞ CUMHURBAŞKANI İLE ARAKAN'I KONUŞTULAR

Bunlardan en önemlisi şüphesiz ki Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid ile oldu. Çünkü Myanmar'daki zulümden kaçan Arakanlılar Bangladeş'e sığınıyor. Dolayısıyla mazlumlara yardım konusunda Bangladeş ile ilişkilerin geliştirilmesi büyük önem taşıyor.

İRAN CUMHURBAŞKANI HASAN RUHANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu Kazakistanın başkenti Astanada temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün görüştüğü diğer liderler:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sağda), Kazakistan'daki temasları kapsamında başkent Astana'da Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin (solda) ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sağ 2), Kazakistan'ın başkenti Astana'da Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani (sol 2) ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın (sağda) da yer aldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak için Kazakistan'nın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic ile görüştü.

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak için Kazakistan'nın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü.

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak için Kazakistan'nın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine-Bissau Başbakanı Umaro Sissoco ile görüştü.

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak için Kazakistan'nın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev (solda) ile görüştü.

Afganistan tayyip erdoğan görüşme kazakistan recep tayyip erdoğan afganistan cumhurbaşkanı