Umutlu bir gülümseyişi yitirdik...

Ulusal Kanal Yurtdışı Temsilcisi Yener Güneş, Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Turan Baş'ın vefatının ardından yazdı: Umutlu bir gülümseyişi yitirdik

Umutlu bir gülümseyişi yitirdik...

Yener Güneş / Ulusal Kanal Yurtdışı Temsilcisi

Muğla İl Başkanımız H. Turan Baş'ı yitirmenin derin üzüntüsü içindeyim. Tanımaktan ve aynı saflarda omuz omuza mücadele vermekten büyük mutluluk duyduğum bir isimdi. Tanıştığımızda, Vatan Partisi'nin (İşçi Partisi) Kadıköy İlçe Başkanıydı. Ulusal Kanal'da görevlendirilmem nedeniyle 2012 yılında Ankara’dan İstanbul’a taşınmıştım. Kadıköy'e yerleşince, Turan ağabeyi daha yakından tanıma fırsatı buldum. Hafızamda ona dair çok anı var. Ölüm haberini duyunca aklıma ilk gelen anılarımızdan birisi şu oldu: 2013 aralık ayının son günleriydi. Ulusal Kanal'ın Genel Yayın Yönetmeni'ydim. Öğleden sonra saat 15.00 sularında merdivenden koşa koşa birisi çıkıyor, bina hafif hafif sallanıyor. Kapım açıktı, biraz sonra karşımda dünyanın en güzel gülümseyen adamı Turan Baş belirdi.

Acelesi vardı. Hemen konuya girdi. ''31 Aralık’ta Silivri’den canlı yayın yapacağız!'' dedi. Turan abi, ''Kar, kış kıyamet…'' diyecek oldum. Beni duymuyor, diyeceklerini heyecanla sıralıyordu:

''Yeni yıla içerdeki vatanseverlerle birlikte gireceğiz. Onlarla slogan atıp, onlarla türküler söyleyeceğiz. Onları yalnız bırakmayacağız...'' Söyledikleri hepimizin istediği şeylerdi. Fakat... ''Tamam ama bu dar vakitte canlı yayın aracını nereden bulacağız? Kasada paramız da yok!'' diyecek oldum. Lafımı bitirmeme izin vermedi, ''Canlı yayın aracını bulmak senin işin. Parayı düşünme, parayı yarın getirip Ulusal Kanal'a teslim edeceğim. Sen aracı ayarla, yayın akışını planla, sunucularımızı görevlendir'' dedi. ''Ha unutmadan, canlı yayını Gülgûn Feyman Hanım ve Can Karadut kardeşimiz sunarlarsa ne iyi olur!'' diye de ekledi. Gülümseyerek, ''Abi sen bu canlı yayın işini sunucularına varana kadar düşünmüşsün!'' diye ekledim. Sözü, eylemini geçmeyen, çok güvenilir bir mücadele insanı olduğuna o günlerde tanık oldum.

Ertesi gün canlı yayın aracının parasını getirip kuruşu kuruşuna Ulusal Kanal'a teslim etti. Bununla da kalmadı, karda kışta yüzlerce kişiyi Silivri'ye taşıma işini de üstlendi. 31 Aralık 2013 tarihli yeni yıl yayınımız, kanalımız açısından tarihe not düşen belge bir canlı yayın oldu. İşte o yayından, Silivri’nin karında soğuğundan, Silivri'nin duvarlarından tüm ülkeye atılan umut çiçeklerinin ardındaki baş kahraman Turan Baş abimizdi... Yine, Ulusal Kanal'ın 2015'te Strazburg'dan AİHM'nin önünden yaptığımız canlı yayın gibi birçok yayınımıza destek oldu. Kadıköy'deki Erkan Yücel Kültür merkezinde Ulusal Kanal için hisse satış yemeklerini de yine Turan Baş ağabeyimiz organize etmişti. Zora dara düştüğümüzde, başlattığımız her mali kampanyada Hızır gibi yetişir, katkılar sunardı...

Gülümseyişi umudumuz gibiydi. Ölüm dışında hiçbir şey onun yüzündeki gülümseyişi yok edemiyordu... Onu asla unutmayacağız.

vatan partisi turan baş yener güneş