Türkiye seçime gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan erken seçimle ilgili kararını verdi. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile Ak Saray'da bir araya gelen Erdoğan 4 saatlik zirvenin ardından seçimlerin yenilenmesi kararını açıkladı. Erdoğan bugün ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Gözler, hükümeti kurma görevini alacak olan Davutoğlu'nun teklif götüreceği CHP, MHP ve HDP'li vekillerde

Türkiye seçime gidiyor

45 günlük koalisyon kurma süresinin dün dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan erken seçim kararını açıkladı.

Erdoğan akşam saatlerinde Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile beklenen görüşmeyi yaptı. Görüşme 4 saat sürdü. Karar hızla Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçim tarihine Yüksek Seçim Kurulu Karar verecek.

Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreç de başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 11'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi. Halen devam eden görüşmede Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma yetkisini vermesi bekleniyor.

Davutoğlu görevi aldıktan sonra CHP, MHP ve HDP’li isimlere bakanlık teklif edecek. Parti yönetimlerine isim sormayacak olan Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP’li isimlere teklifi kendisi yapacak. Bu vekiller arasında CHP'den Deniz Baykal, Fikri Sağlar, Erdoğan Toprak'ın, MHP'den den Oktay Vural ve Ahmet Kenan'ın ismi geçiyor. Kulislerde ismi bakanlık teklifi için konuşulan HDP'liler ise Celal Doğan, Mithat Sancar, Sırrı Süreyya Önder, Ayhan Bilgen ve Leyla Zana.

CHP ve MHP’lilerin kabul etmemesi durumunda dokuz yeni “bağımsız” bakan seçim hükümetinde yer alacak.

Hürriyet gazetesinin haberine göre eğer CHP ve MHP'li vekiller bakanlık teklifini kabul etmezse, Davutoğlu CHP ve MHP’ye yakın olarak bilinen siyasetçi, akademisyen, yazar ya da bürokratlara yönelecek.

AKP kurmayları, “Akil İnsanlar Komisyonu”nda yer alan bir veya iki ismin de kabineye alınabileceğini ifade ediyor. Öte yandan bazı bakanlıklardaki müsteşarlara da bakanlık görevi verilebileceği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr