TÜBİTAK'ta F tipine tasfiye
TÜBİTAK'ta 17 Aralık sonrasında işten çıkarılan personel sayısı 230'a ulaştı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 39 üst düzey yöneticinin de görevden alındığını açıkladı. TÜBİTAK'tan tasfiye edilen personel sayısı, kurumdaki F-tipi örgütlenmenin boyutunu da gözler önüne serdi. Kumpas davalarında aktif rol oynayan isimler de işten çıkarılanlar arasında.
Cemaatin TÜBİTAK örgütlenmesi tasfiye ediliyor. TÜBİTAK'ta 17 Aralık sonrasında işten çıkarılan personel sayısı 230'a ulaştı. Hazırladıkları yanlış raporlarla kumpas davalarda aktif rol alan uzmanlar da tasfiye edilen isimler arasında.
MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin soru önergesini yanıtlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 Aralık 2013 sonrası kurumda kritik görevlere vekalet eden 39 yöneticinin görevden alındığını açıkladı. 27 TÜBİTAK personeli ise görevlerinden alınarak tali birimlere atandı.
Işık'ın açıklamasında 160'ı deneme sürecinde olan toplam 230 TÜBİTAK çalışanın işine son verildi. Kurumda sözleşmeli olarak çalışan 13 personelin ise sözleşmeleri yenilenmedi. F-tipi kadrolaşma için tasfiye sürecinin başlamasıyla birlikte 96 personel istifa ederek TÜBİTAK'tan ayrıldı.
İşten çıkarılan personel sayısı, TÜBİTAK'taki F-tipi örgütlenmenin boyutunu da gözler önüne serdi. Mahkemelerin talep ettiği bilirkişi raporlarını hazırlayan birimde örgütlenen cemaat, bu birimde hazırlanan raporlarla kumpas davalarındaki sahteciliklerin ortaya çıkmasını engellemişti.
Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yanlış raporlar vererek kumpasta aktif rol alan uzmanlar da TÜBİTAK'tan tasfiye edildi. Balyoz davasında sahte dijitaller hakkında “gerçektir” raporu veren Hayrettin Bahşi, Tahsin Türköz, Bilge Karabacak ve Mehmet Uğur Doğan da tasfiye edilen uzmanlar arasında.
F-tipi örgütün TÜBİTAK'taki kumpas merkezini ve İstanbul "Askeri Casusluk" davasını kullanarak TÜBİTAK'ta nasıl örgütlendiklerini Ulusal Kanal ortaya çıkarmıştı.
Özer Sürmeli
ulusalkanal.com.tr