Fransa'nın Türkiye düşmanlığı

Fransa, Doğu Akdeniz'de ABD ve İsrail ile birlikte Türkiye'nin karşısında konumlandı. Yunanistan'ın küstah açıklamaların arkasında Paris yönetimi var. Ankara'ya karşı kışkırtıcı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Macron ve ülkesi Türkiye'ye karşı son dönemde neler yaptı? İzleyelim

Fransa'nın Türkiye düşmanlığı

Son dönemde Doğu Akdeniz'deki kışkırtma adımlarının altından ABD ve İsrail ile birlikte hareket eden Fransa çıkıyor.

Yunanistan'ı Türkiye karşı dolduruşa getiren Macron yönetimi son olarak en büyük uçak gemileri Charles de Gaulle'ü ( Çarls De Gol) Doğu Akdeniz'e gönderdi. Yunan medyası, Fransız uçak gemisine kendi gemi ve denizaltılarının da eşlik edeceğini yazdı.

Fransa'nın Türkiye'ye karşı konumlanması Suriye'de PKK/YPG'nin hedef alındığı Barış Pınarı Harekatı ile başladı. Teröristleri Elize Sarayı'nda ağırlayan Macron, Türk Ordusu'nun harekatını önlemeye çalıştı. Ama başaramadı.

Fransa Doğu Akdeniz'de sadece Yunanistan'a destek vermiyor. Libya'da darbeci Hafter'in en büyük destekçilerinden biri de Paris yönetimi.

Lİbya'da istediğini alamayan Fransa, Türk savaş gemilerinin kendi gemilerini taciz ettiği yalanını ortaya attı. NATO'yu Türkiye'ye karşı kışkırtmak için yaptıkları bu hamlede çok geçmeden yalanları ortaya çıktı.

Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı diplomatik ziyaretlere başlayan Fransa Cumhurbaşkanı Lübnan'daki büyük patlama sonrası iki defa Beyrut'a gitti. Hükümet kurma çalışmalarına müdahale etmeye çalıştı.

Lübnan sonrası sürpriz bir ziyaretle Irak'a gitti. Irak Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile görüştü. Türkiye'nin terörle mücadelesini hedef alan söylemlerde bulundu.

Türkiye Fransa'nın tüm bu faaliyetlerine karşı bazen diplomatik bazen de silah göstererek yanıt veriyor. Macron'a diplomasinin yanıtı özür dile, Türk Ordusu'nunki ise "Geldikleri gibi giderler" oluyor.

ulusal.com.tr

abd türkiye israil fransa doğu akdeniz