Hakan Fidan'dan 'Çok kötü bir sınav verdiniz' diyen Erdoğan'a: Emredin gereğini yapayım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan darbe girişiminden sonra görüştüğü MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a "Çok kötü sınav verdiniz" dedi. Fidan da "Ne emrederseniz onu yapmaya hazırım" yanıtı verdi. AKP kurmayları Fidan'ı "başarısız" diye eleştiriyor. Ancak şu an için istifa ya da görevden alma gibi bir durum yok. Erdoğan'ın YAŞ ile birlikte Fidan hakkında da karar vereceği belirtiliyor.

Hakan Fidan'dan 'Çok kötü bir sınav verdiniz' diyen Erdoğan'a: Emredin gereğini yapayım

15 Temmuz darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a "Çok kötü sınav verdiniz" dediği, Fidan’ın da "Ne emrederseniz onu yapmaya hazırım" yanıtı verdiği öğrenildi.

Fidan, darbe girişiminden sonra en çok eleştirilen isimlerden biriydi. MİT Müsteşarı, Genelkurmay Karargahı'na darbe konusunda bilgi vermesine rağmen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın telefonlarını açmamasıyla şüpheleri üzerinde toplamıştı.

Edinilen bilgilere göre darbe girişimi sonrası Fidan ile konuşan Erdoğan, "Süreci yönetemediniz, çok kötü sınav verdiniz" dedi. Fidan’ın ise "Ne emrederseniz onu yapmaya hazırım" yanıtı verdi.

Hakan Fidan AKP kurmayları tarafından da eleştiriliyor. Bazı yöneticiler Fidan’ı "başarısız" buluyor. Erdoğan'ın hem başarılı hem de güvenilir bir ismi MİT'in başına getirmek istediği bu nedenle bir süre daha bekleyeceği belirtiliyor.

Erdoğan'ın Fidan'ın geleceğine YAŞ ile birlikte karar vereceği ifade ediliyor.

Öte yandan Erdoğan'ın Fidan ile yaptığı görüşmede istifa ya da görevden alma konusunun gündeme gelmediği, Fidan'ın süreçle ilgili analizleri Erdoğan'a aktardığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

hakan fidan