TGB: Teröre geçit yok! 29 Ekim'de Güvenpark'a

Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlamaya hazırlanan TGB'ye terör örgütü PKK’lı bir grup saldırdı. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde yapılan saldırıyı TGB'li gençler püskürttü. PKK'ya üniversitelere geçit vermeyeceklerini vurgulayan TGB Ankara İl Yöneticisi Eray Kara, rektörlüğe ve akademisyenlere çağrı yaptı, "Bu eşkıyaların faaliyetlerini durdurun" dedi.

TGB: Teröre geçit yok! 29 Ekim'de Güvenpark'a

Saldırının ardından 29 Ekim çalışmalarına devam eden TGB üyeleri Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi rektörlük binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklamayı Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi ve TGB Ankara İl Yöneticisi Eray Kara yaptı. Kara, üniversite içerisinde azınlıkta bir terör sempatizanı grup olduğunu belirterek rektörlükten bu kişiler hakkında soruşturma başlatmasını talep etti. Kara, "Bütün bu yaşananlara inat, Türk bayrağımızı dalgalandıracağız. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. 29 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te Güvenpark’tayız" dedi.

İşte açıklamanın tam metni:

Öncelikle bugün Hakkari, Siirt ve Bingöl’de şehit olan askerlerimizin ailelerine baş sağ sağlığı diliyoruz. Acıları öfkemizdir.

Buradan bütün milletimize ve üniversite öğrencisi arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Bugün üniversitemizde bir olay yaşadık. Ankara’nın göbeğinde canlı bombalarla insanlarımızı, polislerimizi, askerlerimizi katleden bölücü terör örgütü PKK sempatizanları ve onun destekçisi sol maskeli çeteler, ellerinde sopalarla Türkiye Gençlik Birliği üyelerine saldırdılar. Cumhuriyet bayramı kutlamalarıyla ilgili astığımız Atatürk resimli afişleri sökmeye kalktılar. Ama boylarının ölçüsünü aldılar. Cumhuriyetin üniversitelerinde vatansever öğrencilere saldıramayacaklarını anladılar.

ÖĞRENCİLİKLE İLGİSİ OLMAYAN EŞKİYA GRUPLAR

Ankara Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk üniversitesidir. Öğrencisiyle, hocasıyla, personeliyle vatanseverdir. Ankara Üniversitesi; vatanseverliğin, emekseverliğin ve Türk biliminin öncüsüdür. Üniversite öğrencileri içinde azınlık bir terör sempatizanı grubun estirdiği eşkıyalık rüzgarına teslim edilemez. Bugün üniversitemizi işte bu terör sempatizanı azınlık gruba teslim etmedik. Ve burada şunun için toplandık: Bütün Ankara Üniversitesi öğrencileri müsterih olsunlar. Bu meselenin peşini bırakmayacağız. Ankara Üniversitesi’ni ve bütün üniversitelerimizi öğrencilikle ilgisi olmayan bu eşkıya gruplarına teslim etmeyeceğiz.

PKK SEMPATİZANLARI TESPİT EDİLSİN

Üniversitemiz rektörlüğüne, dekanlarımıza ve hocalarımıza sesleniyoruz:

1) Ankara üniversitesinin adını yıllardır terörle andıran ve öğrencilik dışında her şeyi yapan bu PKK sempatizanları tek tek tespit edilsin ve haklarında disiplin soruşması başlatılsın.

2) Fakülte kantinlerini yemekhanelerini terör örgütü merkezlerine çeviren bu eşkıyaların faaliyetleri durdurulsun.

3) Bugün de gördük, yerleşkemize dışarıdan ellerini kollarını sallayarak üniversitemizin öğrencisi olmayan onlarca militan girdi. Bütün yerleşkelerde kimlik kontrolleri sıklaştırılsın.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne de sesleniyoruz: Üniversite içinde ve dışında çeşitli dernekler altında terör örgütü faaliyetlerini ve propagandasını yürüten ve üniversitelerde bilinçli olarak karışıklıklar çıkaranlarla ilgili önlemler alınsın. Hukuki işlem yapılsın.

29 EKİM’DE GÜVENPARK’TAN ANITKABİR’E

Son olarak Ankara üniversitesi öğrencisi arkadaşlarımıza sesleniyoruz: Ankara Üniversitesi öğrencileri terör örgütü sempatizanlarına yüz vermedi, vermeyecek biliyoruz. Bütün arkadaşlarımızı üniversitemizi bu terörle anılma belasından sanatla, bilimle ve vatanseverlikle kurtarmaya davet ediyoruz. Biz varız. Ankara Üniversitesi öğrencilerinin de var olduğunu biliyoruz.

Sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edeceğiz. Bütün bu yaşananlara inat, Türk bayrağımızı dalgalandıracağız. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. 29 Ekim’de Cumartesi günü saat 13.00’te Güvenpark’tayız.

ulusalkanal.com.tr

türkiye gençlik birliği Güvenpark teröre geçit yok