Dünyada bir ilk gerçekleşti

Kamuoyunda Tavuk Karası olarak bilinen göz hastalığının tedavisinde çok önemli bir adım atıldı. Kök hücrenin hastalığın tedavisinde kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin yapılan bilimsel araştırmalardan olumlu sonuç alındı. Dünyada bir ilk gerçekleşti.

Dünyada bir ilk gerçekleşti

Kamuoyunda Tavuk Karası olarak bilinen Reitinis Pigmantoza hastalığında önemli bilimsel gelişmeler kaydedildi. Gelitirilen tedavi yöntemi 10 hastada iyileşme sağladı.

Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı ile Profesör Doktor Güngör Sobacı ve ekibi tarafından, kök hücrenin Tavuk Karası hastalığın tedavisinde kullanma araştırmaları sonuç verdi.

Çalışmayla ilgili basının karışısına geçen Göz Hastalıkları uzmanı Sobacı, “Korktuğumuz şey tümör gelişme riskiydi. Ama böyle bir şey olmadı” dedi. Çalışmanın etkin sonuçlar vereceğini vurguladı.

Tıp alanıda dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Sobacı, kök hücrenin uygulandığı 10 hastadan 7’sinin görmesinde kayda değer artış olduğunu kaydetti.

Tavuk Karası hastaları aldıkları tedavinin sonuçlarını Ulusal Kanal'a anlattı. Hastalardan Murat Yavaş “Çok iyi durumdayım. 3-4 katlık bir gelişme var” diye konuştu.

Kök hücre uygulanan bir diğer hasta Gülseren Altıok da “Devletin Güngör Hocaya ve ekibine destek vermesini istiyorum” dedi.

Açıklamanın ardından çalışmalarından dolayı Profesör Doktor Güngör Sobacı’ya plaket verildi.

ulusalkanal.com.tr