"Amerika 12 Şubat'ta Venezuela'da darbe tezgahladı"

Venezuella'nın Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes ülkesinde son yaşanan gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Reyes, Venezuella'da geçen 12 Şubat'ta Amerikancı bir darbenin planlandığını ve devlet başkanı Maduro'nun da öldürülmek istendiğini belirtti. Büyükelçi Atatürk ve Bolivar'ın benzediğini vurguladı. “İkisi de asker ve muazzam liderler” diye konuştu.

Venezuella'nın Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes ülkesinin Amerika'yla yaşadığı çelişmeleri bu ifadelerle özetledi.

Venezuella, Latin Amerika ve Ortdaoğu ekseninde önemli tespitler yapan büyükelçi Ulusal Kanal Ankara Haber Müdürü Osman Erbil'e konuştu. Reyes Amerika'nın ülkesinde hala bir darbe peşinde olduğunu belirtti ve kısa süre önce boşa çıkan darbe planını anlattı.

Reyes, batı kamuoyunun öne çıkardığı muhalif isimlerden Caracas Belediye Başkanı Ledezman'ın da bu darbe planında görev alan isimlerden olduğunu belirtti.

Suriye krizi konusunda da değerlendirmede bulunan büyükelçi Reyes emperyalist ülkelerin bölgeye yönelik kışkırtıcılıklarına karşı olduklarını kaydetti.

Reyes'e göre Venezuella'nın hükümetine ismini veren Simon Bolivar tarihsel olarak Atatürk'le benzerlik taşıyor. Büyükelçi iki liderin de emperyalızma karşı tarihsel rolüne dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr