Amerika'nın başını çektiği koalisyon silahları Türk tanklarını vurdu

Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçlerinin Suriye'ye IŞİD ile mücadele adı altında PKK'ya gönderdiği silahlar TSK'nın tanklarını vuruyor. Suriye Demokratik Güçleri'nin yüz 90 gibi ezici çoğunluğunu ise YPG; yani PKK'nın Suriye kolu oluşturuyor. "Kürt Cephesi" gibi isimler ise paravan olarak kullanılıyor. Güvenlik kaynaklarının paylaştığı silah resimleri, PKK'nın paravan örgüt üzerinden yaptığı psikolojik savaşı ortaya çıkarıyor.

Amerika'nın başını çektiği koalisyon silahları Türk tanklarını vurdu

Güvenlik kaynakları, Amerika'nın IŞİD'e karşı koalisyon adı altında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan terör örgütü PKK'nın batılı ülkeler tarafından silahlandırıldığını delillerini de ortaya koyarak kamuoyunun bilgisine sundu.

Batılı ülkelerin yüksek teknolojili silahları, Amerika'nın öncülük ettiği "IŞİD'e karşı koalisyon" perdesi arkasında ilerleyen terör gruplarına veriliyor. IŞİD'e karşı kosliayon çerçevesinde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin en büyük silah tedarikçisi ise Amerika Birleşik Devletleri...

Suriye Demokratik Güçleri adlı çatı örgütün en büyük bileşeni ise PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı olan YPG isimli örgüt. Suriye Demokratik Güçleri'nin çoğunluğunu oluşturan PYD'nin silahlı kanadı YPG, Türk ordusunun tanklarını batının verdiği bu silahlarla vuruyor.

Güvenlik kaynakları IŞİD'e karşı koalisyon kapsamında terör örgütlerine gönderilen silahların ayrıntılı fotoğraflarını da kamuoyuyla paylaştı.

Her ne kadar Kuzeydeki Kürtlerin oluşturduğu Kürt Cephesi bu saldırıları üstlense de SDG'nin oluşumunda yer alan unsurlardan sadece YPG ve kadın kolu olan YPJ'nin aktif olduğu biliniyor. Bu çerçevede tüm kapılar PKK'nın Suriye kolu YPG'ye çıkıyor.

Bu silahlarla IŞİD ile mücade etmek yerine Türk tanklarını vurmaları, terör gruplarının gerçek hedeflerini ortaya çıkarıyor. Türkiye IŞİD'i hedef aldığı sırada PKK/PYD güçleri Suriye'de TSK'ya karşı terör eylemlerine başladı.

Bu durum, PYD/YPG ile IŞİD işbirliği içinde mi sorularına neden oldu. Tüm bunlar yaşanırken Batı'nın PYD'yi desteler tavırda olması bölgedeki planların, IŞİD ve PKK arasındaki kurgulanmış savaş üzerinden şekillendiğini gösteriyor.

ulusalkanal.com.tr

amerika türk tankları