Bakteriyi tespit eden ve araştırılmasını isteyen Cemal Bilgin işten atıldı

İstanbul'da en büyük eğitim ve araştırma hastanelerinden biri olan Çapa Tıp Fakültesi'nin personel yemekhanesinde, iddaya göre bağırsak iltihabına yol açan Salmonella bakterisi bulundu. Yemekhanede yemek yiyen çalışanların birçoğu aynı şikayetle doktora başvurdu. Olayı araştırarak bakteriyi tespit eden taşeron işçi ise işinden oldu.

Bu görüntüler İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nin mutfağından. 2 bin 200 işçinin karnını doyurduğu bu yemekhanede iddiaya göre bir bakteri bulundu.

Temmuz ayında yemekhanede yemek yiyen 40 çalışanda aynı şikayet görüldü. Hastanede taşeron işçi olarak çalışan Cemal Bilgin, olayın araştırılmasını istedi.

Olayın yaşandığı gün hastanede tedavi olan çalışanların raporlarını inceleyen Bilgin, hemen hemen hepsinde, hayvan dışkıları ve besinlerle insanlara bulaşan bağırsak intihabına neden olan Salmonella bakterisi görüldü.

İş sağlığı ve güvenliği baş temsilcisi de olan Bilgin, işte bu raporları hastane yönetimine sunduğu için işsiz kaldığını belirtti. Fakülte sekreterliğin olayın üstünü kapatmaya çalışıldığı da iddialar arasında.

Yaklaşık 10 yıldır aynı hastanede çalışan taşeron işçinin şimdi iki talebi var.

Yine Çapa Tıp Fakültesi'nde yıllardır santral operatörü olarak çalışan Ali Doğan da, benzer bir mağduriyetin kendisi için geçerli olduğunu savnuyor.

İşe geri dönüş için mahkemeye başvuran Cemal Bilgin ve Ali Doğan şimdi, işe dönecekleri günü bekliyor.

Telefonla görüştüğümüz İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Sekreterliği ise işten atılan işçilerin iddialarını reddetti.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr