IŞİD'e bağlılık yemini ettiler!

Çeçenistan’da Rusya karşıtı ve Amerika denetimindeki Kafkas Emirliği isimli terör örgütünün IŞİD’e katıldığı ileri sürüldü. Örgütün öncelikli ana hedefleri de Amerika'nın Kafkaslarda Rusya karşıtı bölücü faaliyetleriyle uyumlu. Örgütün lideri Butukayev Çeçenistan, İnguş ve Dağıstan'ı IŞİD'in sözde halifeliğine katacaklarını belirtti.

IŞİD'e bağlılık yemini ettiler!

Amerika Rusya'yı Çeçenistan’dan sıkıştırmak için yeni bir hamle peşinde. Rusya’ya karşı faaliyet gösteren Amerika kontrolündeki Kafkas Emirliği adlı terör örgütü IŞİD’e bağlandı.

Hürriyet Gazetesi’nin islam.ru sitesine dayandırdığı habere göre IŞİD karargahına giden örgütün komutanı Aslan Butukayev IŞİD’e sadakat yemini etti.

Butukayev’in IŞİD karargahında “Bundan böyle Rusya’nın Kafkaslar bölgesindeki Çeçenistan, İnguş ve Dağistan Cumhuriyetleri IŞİD’in ilan ettiği halifeliğin parçası olacaktır” dediği öne sürüldü.

Söz konusu sitede Rusya karşıtı Çeçen terör örgütlerinin son bir yıl içinde IŞİD’le birlikte savaştıklarına dikkat çekildi.

İslam.ru sitesi’ne göre son dönemde Çeçenistan’da faaliyet gösteren teröristlerin birçoğu IŞİD’e katılmak üzere Suriye ve Irak’a gidiyor.

Kafkas Emirliği isimli terör örgütü daha önce Siberya’da 75, Moskova’da 25 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarını üstlenmişti.

ulusalkanal.com.tr