Antalya TLB'den öğretmen soruşturmalarına tepki

Milli Eğitim Müdürlüğünün Antalya 75.Yıl Cumhuriyet Lisesi ve Antalya Cumhuriyet Lisesi öğretmenlerine "derste siyaset konuşmak,gezi olaylarına destek vermek ve öğrencilere siyasi içerikli kitap tavsiye etmek" gerekçeleriyle açtığı soruşturma TLB'yi harekete geçirdi.

Antalya TLB'den öğretmen soruşturmalarına tepki

Bilal Oğlan olmayacağız !

TLB il Başkanı Egehan Soysüzen yaptığı basın açıklamasında Şu Çılgın Türkler,Diriliş ve Gazi Paşa kitaplarına dayandırılan soruşturmanın öğretmenlere değil Mustafa Kemal'e ve Türk Devrimi'ne yönelik olduğunu kaydetti. AKP diktasının halkın önüne ezberci,rekabetçi,bilim ve insanlık düşmanı sistemi koyduğunu vurgulayan Soysüzen sözlerine şöyle devam etti:" Amaçları asosyal ,biat eden nesil yetiştirmek.Bizleri birer Bilal oğlan yapma çabası içindeler.Aydınlık bir nesilden korktukları için bu nesli yetiştirme görevini Mustafa Kemal'den alan öğretmenlerimize tertipler düzenliyorlar. Her okula gerici zihniyetlerinin ürünü olan müdürleri yerleştirerek, gericiliği liselerden başlatmaya çalışıyorlar. Bizler de aydınlanmayı liselerden başlatacağız. Türk Gençliği Atatürkçü öğretmenlerin her zaman yanında. Bu tertiplere meydan okuyoruz, Gayrı Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz. Soruşturmaları durdurun!"

Utanmasalar okulun içine polis yerleştirecekler

Basına yansıyan soruşturmaların dışında ATSO Güzel sanatlar Lisesi yöneticilerinin kız öğrencilerin giyimine, andımızı okuyan öğrencilere ve Antalya Anadolu Lisesinde Berkin Elvan için toplanan öğrencilere yönelik tehditleri ile ilgili "Utanmasalar okulun içine polis yerleştirecekler" diyen Soysüzen, "Aynı gericilik bütün liselerde var,hepsinin sonu yakın. Ey Tayyip Erdoğan, Ey Nabi Avcı,Ey gerici düzenin gerici mesupları, sizden de, vereceğiniz cazalardan da korkmuyoruz. Hodri meydan.Okuldanmı uzaklaştıracaksınız,disiplinemi vereceksiniz, soruşturmamı açacaksınız,elinizden geleni ardınıza koymayın.Yıkılacaksınız.Yıkacağız. Liseler bizimle aydınlanacak. " diye konuştu.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf: Devrim Dönmez