Finalistler belli olldu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde finalin adı belli oldu. Yarı finalde Kayseri Kaski'yi yenen Fenerbahçe ile Adana Botaş'ı mağlup eden Galatasaray Odeabank, finalde karşı karşıya gelecek.

Finalistler belli olldu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı finalde Kayseri Kaski'yi 71-63 yenen Fenerbahçe, seriyi 3-0'a getirerek finale yükseldi.

Oldukça çekişmeli geçen ilk periyotta iki takım da birbirine üstünlük kuramayınca 1'inci periyot 21-21 eşitlikle sona erdi. İkinci periyotta karşılaşmaya ağırlığını koyan Fenerbahçe, ilk yarıyı 36-30 önde bitirdi. Üçüncü periyota da iyi başlayan Fenerbahçe, bu bölümde Birsel Vardarlı'nın 3 sayılık atışları ve Pondexter'in iyi oyunuyla farkı artırarak, son çeyreğe 61-45 önde girdi.

Son periyotta oyunun kontrolünü elinde bulunduran sarı-lacivertli ekip, mücadeleyi 71-63 kazandı. Bu sonuçla seriyi 3-0'a getiren Fenerbahçe finale yükselmeye hak kazandı.

Diğer yarı final karşılaşmasında ise Galatasaray Odeabank, Adana Botaş'ı 65-43 yenerek, finale yükseldi ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Maça hızlı başlayan Galatasaray Odeabank, bulduğu sayılarla ilk periyodu 17-13 önde kapattı. Maçın ikinci periyoduna hızlı başlayan taraf Adana Botaş oldu. Ev sahibi ekip, üstünlüğü devam ettiremeyince ilk devreyi 35-26 geride kapattı.

Maçın 3'üncü periyodunda üstün taraf Galatasaray Odeabank oldu. Art arda bulduğu sayılarla sarı-kırmızılı ekip farkı 13 sayıya kadar çıkardı ve periyodu 47-36 önde kapattı.

Maçın son periyodunda da oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Galatasaray Odeabank, serinin 3'üncü maçında Adana Botaş'ı 65-43 yenerek, finale yükseldi.

ulusalkanal.com.tr