Ruhani'den sert eleştiri

İran, başta Amerika olmak üzere Batılı ülkeleri sert bir şekilde eleştirdi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Batı'nın sytratejik hataları bölgeyi teröristler ve radikaller için cennete dönüştürdü" dedi. Ruhani, bölgedeki krizlere çözümün bölge ülkelerinden gelmesi gerektiğini vurguladı.

Ruhani'den sert eleştiri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Orta Doğu'daki terörden başta Amerika olmak üzere Batılı ülkeleri sorumlu tuttu.

Ruhani, dünya liderlerinin New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Toplantının gündemi IŞİD ve Ortadoğu'daki kriz oldu. İran Cumhurbaşkanı, "Batı'nın Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkaslar'daki stratejik hataları dünyanın bu bölgelerini teröristler ve radikaller için bir cennete dönüştürdü" dedi.

Ruhani, bazı istihbarat servislerini de Suriye ve Irak'ta IŞİD gibi teröröist örgütlere mali destek sağlamakla eleştirdi. "Bu terör gruplarına mali yardımda bulunmak ve desteklemekte rol oynayanların hepsi hatalarını kabul etmeliler" dedi.

Ruhani Ortadoğu'daki krize çözümün de bölgedeki güçlerden gelmesi gerektiğini vurguladı.

Ruhani'nin gündeminde, P5+1 ülkeleri ile İran arasında yürütülen nükleer müzakereler de vardı. İran Cumhrubaşkanı, "Kısa süre içinde nihai bir anlaşmaya varılacağını umut ediyorum" dedi.

Nükleer müzakerelerde masanın bir yanında İran, diğer yanında ise BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi olan Rusya, Çin, Amerika, İngiltere ve Fransa ile Almanya bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr