Fransa Cumhurbaşkanı: Fransa artık savaştadır

"Fransa artık savaştadır"... Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris saldırılara ilişkin parlamentodaki konuşmasına bu sözlerle başladı. Hollande, Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmaya devam edeceklerini söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı: Fransa artık savaştadır

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande milletvelleri ve senatörlere seslendi. Paris'te yaşanan saldırılara ilişkin açıklama yapan Hollande, "Fransa artık savaştadır. Dünyayı tehdit eden terörist hareket ile savaş halindeyiz" dedi.

Saldırıların hedefinin korku yaratmak olduğunu belirten Hollande, Fransız uçaklarının Suriye'de IŞİD noktalarına yaptığı hava saldırılarını değerlendirdi. Hollande, IŞİD hedeflerini vurmaya devam edecekelerini söyledi.

Hollande, terörle mücadele kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ile görüşeceğini açıkladı. Türkiye ve İran'la temas halinde olduklarını söyleyen Hollande, Obama ve Putin'e, "Suriye terör yaratan en büyük ülke omuştur. Ulusalararası toplum olarak buna karşı birlikte olmalıyız, birlik koalisyonuna ihtiyaç var. Obama ve Putin' götüreceğim mesaj bu olacak" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, olağanüstü hal durumunun 3 aya kadar uzatılmasını ve terörle mücadele kapsamında anayasa değişikliği talep etti. Teklifi Başbakan'ın yapacağını söyleyen Hollande, milletvekilleri ve senatörlerden teklifi onaylamalarını istedi.

ulusalkanal.com.tr