Bu ilde yaşayanlar 'Sel'e dikkat!

Kuvvetli yağışlar uzun bir aradan sonra tüm yurdu etkisi altına alacak. Hafta sonu Marmara’dan Anadolu’ya kadar yoğun yağış bekleniyor. Özellikle Antalya için kuvvetli yağış uyarısı yapan meteoroloji, bu ilde yaşayanların sel, taşkın ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı önlem almaları gerektiğini belirtti.

Bu ilde yaşayanlar 'Sel'e dikkat!

ANTALYA İÇİN SEL UYARISI

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalyayarın sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli yağış sisteminin etkisine girecek. Yağış sistemi perşembe gününe kadar etkisini devam ettirecek.

Yağışla birlikte güney yönlerden saatte 60 ile 90 kilometre hızla esecek rüzgar, sel, taşkın, çatı uçması ve hortum gibi olmsuzluklara neden olabilecek.

DOĞUDA KARA KIŞ DEVAM EDİYOR

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 16, Ardahan'da 8, Erzurum'da 7, Ağrı'da 5, Erzincan 3 ve Iğdır'da 1 derece olarak kaydedildi. Kar kalınlıkları Ağrı'da 18, Erzurum ve Ardahan'da 14, Kars'ta 12, Iğdır'da 3, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Konaklı'da 85 ve Cibiltepe'de 32 santimetre ölçüldü.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren yağmur yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10 derece

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14 derece

İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15 derece

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri sağanak yağışlı 19 derece

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 19 derece

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10 derece

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde itibaren kar yağışlı 2 derece

Diyarbakır: Parçalı bulutlu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 11 derece

ulusalkanal.com.tr

antalya istanbul sel kış Hava durumu