TSK'dan kaçırılan Astsubay ile ilgili açıklama

Kilis sınırında kaybolan ve 5 gündür haber alınamayan Özgür Astsubay ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada "IŞİD'in kaçırdığına dair net bir bilgi yok, MİT de dahil tüm kurumlar fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor" denildi.

TSK'dan kaçırılan Astsubay ile ilgili açıklama

Kilis sınırında kaçak geçişlere engel olmak isterken Suriye tarafına geçen ve kendisinden 5 gündür haber alınmayan Özgür Astsubay için Genelkurmay'dan ilk açıklama yapıldı.

CNN Türk televizyonunun sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri Astsubay'ı IŞİD'in kaçırdığına dair net bir bilgi olmadığını söyledi.

Astsubay Özgür Örs'den haber alınamadığını, tahkikatın çok yönlü devam ettiğini belirten Genelkurmay, "MİT de dahil tüm kurumlar fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, özel kuvvetler ya da başka bir birliğin sınır ötesi operasyon yapmadığını da açıkladı.

Astsubayın nasıl kaybolduğu ise belirsizliğini koruyor. Öncü Hudut Karakolu, yaklaşık 15 gün önce IŞİD'e katılmak isteyen 50 kişiyi, geçen hafta da sınırı geçmek isteyen 20 kişiyi yakalmıştı. Operasyonlarda yer alan Astsubayın IŞİD tarafından kaçırıldığı tahmin ediliyor.

Öncü Hudut Komutanlığı'nda görevli olan Astsubay'ın komutanları Örs ailesine ulaştı. Komutanlar, “Görevi nedeniyle yaptığı operasyonlar IŞİD’in canını sıktığı için IŞİD tarafından kaçırıldığını düşünüyoruz" dedi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Dada Mahallesi'nden olduğu öğrenilen Astsubay'ın 2 çocuğu var. Örs ailesi Astsubaydan gelecek iyi haberi bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

tsk açıklama MİT Özel Kuvvetler araştırma