Sahurda nasıl beslenmeliyiz? İşte uzmanların uyarıları

Müslümanların en kutsal aylarından biri olan Ramazan ayı geldi. Oruç tutacaklar bu gece itibarıyla ilk sahuru yapacak. Peki yaklaşık 15 saat süreyle oruç tutulacak Ramazan ayını zinde ve sağlıklı geçirmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Sahur sofralarında dikkat etmemiz gerekenler neler? Uzmanlar bu soruların yanıtlarını verdi.

Sahurda nasıl beslenmeliyiz? İşte uzmanların uyarıları

Mübarek Ramazan ayı, 11 ayın sultanı geldi. Müslümanlar oruç ibadetini gerçekleştirmek için bu gece ilk sahuru yapacak ve niyett edecekler.

Uzun saatler boyu oruçluyken tok kalmanın yolları ise sahur sofralarından geçiyor. Uzmanlar, sağlıklı bir oruç için sahurun atlanmaması gerektiğini vurguluyor.

SAHURDA KAHVALTI ÖNERİLİYOR

Sahurda ağır yemekler yerine kahvaltı türünde beslenme öneriliyor.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi ise şüphesiz çay. Uzmanlar, sahurda çayın açık içilmesini tavsiye ediyor.

Uzman Diyetisyen İpek Ertan, "Çay yerine başka bir bitki çayı koymak daha mantıklı olur ya da limonlu açık bir çay olmalı" dedi.

Son yıllarda tüketimi artan yulaf da, oruçluyken tok tutacak önemli besinlerden biri...

''UNLU MAMULLERDEN UZAK DURULMALI''

Uzak durulması gereken besinlerin başında ise unlu mamuller geliyor.

Ertan konuyla ilgili şunları söyledi:

- Karbonhidratların basit olanlarından özellikle hızlı kana karışıp kan şekerini yükseltip düşüren besinlerden uzak duracağız. Bunların başında tabiiki şekerli yiyecek ve içecekler geliyor, bundan sonra beyaz undan yapılmış tüm yiyecekler; börek, poğaça, kek, beyaz ekmek vs.

2 LİTRE SU ÖNERİSİ

Su tüketiminin ise yalnızca sahura bırakılmaması, iftar ile sahur arasındaki vakitte 2 litre su içilmesi gerekiyor.

ekmek sahur ramazan iftar börek ramazan ayı karbonhidrat kek poğaça ilk iftar ilk sahur oruç tutarken tok olmanın yolları kahvaltı sofraları iftar sofraları ilk oruç