Kelepir orduevi!

2012 yılında tadilat yapılacağı gerekçesiyle boşaltılan Maltepe Orduevi’nin Milli Emlak’a devredildiği ortaya çıktı

Kelepir orduevi!

Tadilat yapılacağı gerekçesiyle 2012 yılında bo-şaltılan Maltepe Orduevi’nde o tarihten beri çalışma yapılmadı. Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, harabeye dönen ve özel güvenliğin koruduğu orduevi binasının Milli Emlak’a devredildiğini söyledi.

İstanbul, Maltepe sahil yolu üzerindeki Maltepe Orduevi tadilat nedeniyle boşaltılmasına rağmen tek bir çivi bile çakılmadı. “Askeri güvenlik bölgesi girilmez” yazısına rağmen binanın nöbetçi kulübeleri boş ve camları kırık. Korumasını ise özel güvenlik yapıyor. Bahçenin arka tarafında orduevine ait olan hurdalar yığılmış durumda. Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Aydınlık’a yaptığı açıklamada orduevinin Milli Emlak’a bağlandığını söylerken TOKİ’ye yakın kaynaklar da TOKİ’ye devredildiğini belirtti.

‘Dış güvenlik özelse TSK’ya ait değildir’

Konuyla ilgili Aydınlık’a konuşan askeri kaynaklar, hükümetin geçen sene aldığı kararla TSK’ya ait sosyal tesislerin iç güvenliğini özel şirketlere verdiğini belirterek şunları kaydetti: “Dış güvenlik hala askerdedir. Orduevi hala TSK’ya bağlı ise askerlerin nöbet tutması gerekir. Dış güvenliği özel şirketler alıyorsa TSK’nın elinden alınmış demektir.”

Özelleştirmeler devam edecek

TOKİ’ye yakın kaynaklar ile gayrimenkul uzmanları Maltepe Orduevi’nin Milli Emlak ve daha sonra Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildiğini, TOKİ’nin de burayı satışa çıkaracağını belirtti. Ayrıca Kartal’daki DSİ kampı, Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ve Hava Kuvvetleri Özel Eğitim Merkez Komutanlığı Kampının da özelleştirileceği ifade edildi.

Fenerbahçe Orduevi’ndeki yetkililer ise Maltepe Orduevi’nin kendilerine bağlı olduğunu, bina depreme dayanıklı olmadığı için boşaltıldığını belirtti.

‘Başka projeleri var’

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin de “Maltepe Orduevi Milli Emlak’a bağlandı, biz geçen sene orasını Maltepe Belediyesi’ne sosyal tesis yapmak için Milli Emlak’tan istedik fakat orası için başka projeleri olduğunu söyleyerek isteğimizi reddettiler” diye konuştu.

Geçen yıl düğmeye basıldı

Hükümet, geçen sene sosyal tesislerin satışı projesini, gerçekleştirmek üzere düğmeye basmış ve kamunun elindeki her türlü tatil kampı, dinlenme tesisi, spor tesisi ve tatil köyü dahil tüm sosyal tesislerin satışı için Bakanlar Kurulu’na yetki veren tasarıya askeri tesisleri de katarak kabul etmişti.

Buna göre orduevlerinin satışı için de Bakanlar Kurulu’na süper yetki verildi. Tasarıya göre, her türlü askeri tesis, kamp, tatil köyü ve misafirhanenin ve polis evlerinin satışı mümkün olabilecek

Derya Derviş

Aydınlık