Isparta'da tipi eğitim uçağı düştü: 3 şehit

Eğitim için havalanan CASA tipi askeri nakliye uçağı Isparta'da düştü. 2 pilot ve 1 teknisyen şehit oldu. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. 2001 yılında da CASA'lar 3 ayrı kaza yapmış, 42 personel şehit olmuştu.

Isparta'da tipi eğitim uçağı düştü: 3 şehit

Eskişehir'den havalanan nakliye uçağı, Isparta'da düştü. Elim kazada 2 pilot ve 1 teknisyen şehit oldu.

CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı, eğitim için saat 11.03'te Eskişehir'den havalandı.

3 personeli taşıyan uçak, bir süre sonra radarda kayboldu. Arama çalışmaları anında başladı.

Bölge sisli ve sapa olduğu için karadan ulaşım sağlanamadı. Hava kuvvetlerine ait uçağın enkazını, bölgeye gönderilen bir helikopter buldu. Saat 14.30'da 1 binbaşı, 1 yüzbaşı ve 1 teknisyenin naaşlarına ulaşıldı. Türk Sİlahlı Kuvvetleri açıklama yaparak başsağlığı diledi.

Kazanın nedeni araştırılıyor.

Türk Sİlahlı Kuvvetleri, CASA'ları 1991 yılından bu yana kullanıyor. Bu uçaklar dönem dönem tartışmalara neden olmuştu. 2001’de CN-235 tipi uçaklar 3 ay içinde üç kaza yaptı. Kayseri’de 4, Malatya’da 34, Ankara’da 4 personel şehit olmuştu.

CN-235, İspanyol ve Endonezyalı firmalarının ürettiği bir hafif nakliye uçağı. Lisanları alınan uçak TUSAŞ tarafından Türkiye'de üretiliyor.

Dünyada bu uçağın en fazla kullanıldığı ülke Türkiye.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı, Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için iki pilot ve bir teknisyenle saat 11.03'te kalktı.

Uçakla saat 12.50 civarında radar irtibatının kesilmesinin ardından hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Açıklamada, "Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Bu elim kaza neticesinde şehadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz." ifadeleri yer aldı.

ısparta yalvaç